logo
RNTV Live

Comedie neagră la Consiliul Local: Botez l-a desființat pe jurist, primarul a țipat la subalterni

sedinta_cl_comedie neagra
Ciprian Radu

O ședință extraordinară cu două puncte pe ordinea de zi s-a transformat într-un nou episod de comedie neagră la Consiliul Local Ploiești. 

De data asta însă, nu s-au duelat în reproșuri aleșii. A fost un dialog al surzilor între primar și consilieri, de o parte, și monstrul birocratic, aparatul de specialitate al Primăriei Ploiești, de partea cealaltă.

Ședința extraordinară de miercuri a reflectat exact modul în care gândește și acționează birocratul perfect, înfundat până peste urechi în hărtii, care nu e în stare să vadă nici în ele și nici dincolo de ele.

Ceea ce s-a întâmplat în ședința de astăzi exemplifică perfect starea de fapt de la Primăria Ploiești și o și explică în parte.

Așadar:

La punctul 1 pe ordinea de zi se află următorul proiect:

Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării valorii estimate inițial cu încadrarea în limita de 10 la sută a  contractelor de delegare de gestiune prin concesiune a serviciului de salubritate în municipiul Ploiești, lotul 1, zona A (…) și lotul 2, zona B (…) încheiat cu Rosal Grup SA (…).

Având pe masă un raport favorabil al ANAP, se pune, în ședința consiliului local întrebarea dacă respectivul proiect de hotărâre mai are sens, din moment ce și legea permite oricum modificarea, cu condiția încadrării în acel procent de 10 la sută.

Este întrebată direcția economică. Șefa acesteia, Nicoleta Crăciunoiu, zice că poate face plățile, dar îndreaptă problematica spre juridicul primăriei.

În primă instanță, directorul interimar al departamentului spune clar, la insistențele consilierilor: Se pot opera modificări în marja celor 10 la sută fără să fie nevoie de votul consilierilor în acest sens.

La sugestia președintelui de ședință George Botez, juristul pleacă în birou să redacteze un raport care să spună exact acest lucru.

Pauză….

Trec cele 10 minute de “odihnă”, trec 20, 30 și mai bine!

Consilierul juridic se întoarce și pune pe masă minunăția la care a lucrat atâta vreme: selecționase câteva paragrafe din legi care fac referire la atribuțiile primarului privind negocierea majorării (!).

În timpul în care președintele de ședință, George Botez, citește respectivul raport, primarul își pune mâinile în cap, viceprimarii râd înfundat, stânjeniți.

Juristul se face alb la față și înghite criticile avocatului Botez. Care, aici, are dreptate: “Cu teorii juridice, îți pute gunoiul la poartă! Ori asistăm la o bătaie de joc din părtea dvs, ori – și vă spun că toată părerea de rău – acest post este o pălărie prea mare pentru dvs. Sincer, cu un asemenea raport de specialitate, vă îngropați primarul!”

Consilierul juridic a mai plecat o dată în birou. După el a fost trimisă secretara primăriei, ca să-l îndrume.

S-a întors cu hârtia făcută așa cum trebuie. Primarul Dobre le-a atras încă o dată atenția, pe un ton ridicat, reprezentanților direcțiilor din palatul Administrativ asupra modului în care își fac treaba.

După asta, cu hârtia care zicea că nu e nevoie, s-a trecut la…. votarea proiectului, în totalitatea lui!

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor