logo
RNTV Live

Comunicat al Ministerului Mediului: A fost făcută analiza apei de ploaie din zona fabricii de detergenți

ministerul mediului
rnews

Comunicat Ministerul Mediului:

Vă transmitem, spre informare, rezultatul analizei de laborator a probelor de apă pluvială prelevate luni, 04 iunie 2018, din municipiul Ploiești, în zona sediului Companiei Unilever.

Reamitim că, la data menționată, în cadrul întâlnirilor de lucru ale doamnei viceprim-ministru Grațiela Gavrilescu, ministrul mediului, în județul Prahova, reprezentanții mass-media au semnalat apariția, în Ploiești, pe străzile din apropierea Unilever, a unor ape pluviale cu aspect de saponificare.

Ministrul Grațiela Gavrilescu a dispus comisarilor Gărzii Naționale de Mediu prezenți să preleveze de îndată probe de apă și să verifice aspectele semnalate. Probele au fost prelevate în recipiente sterile și au fost transmise, prin intermediul APM Prahova, către Laboratorul de Calitatea Apelor Ploiești, din cadrul Administrației Bazinale de Apă Buzău-ialomița, laborator acreditat RENAR.

În urma analizelor, s-a constatat prezența agenților de suprafață anionici (detergenți) în cantitate de 0,1 mg/l. Precizăm că valoarea maximă admisă de lege este de 20 mg/l.

Atașăm rezultatele de laborator și imagini cu momentul prelevării probelor.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor