logo
RNTV Live

Condamnare dură pentru un poliţist prahovean corupt. Vezi câţi ani va sta la închisoare şi pentru ce

Condamnare dură pentru un poliţist prahovean corupt. Vezi câţi ani va sta la închisoare şi pentru ce
Mihai Constantinescu

Condamnare dură pentru un poliţist prahovean corupt. Este vorba mai exact de Costin Adrian Valentin, care îşi va petrece următorii patru ani şi zece luni în spatele gratiilor. Va avea timp suficient să se gândească la toate faptele pentru care a fost condamnat, adică pentru luare de mită, înșelăciune și fals material și delapidare.

Poliţistul a început să intre în atenţia DGA în urmă cu doi ani, după ce mai mulţi șoferi i-au dat mită pentru a-i scăpa de dosare penale care aveau ca obiect abateri de la normele Codului Rutier. Modul de acţionare al fostului poliţist era unul extrem de simplu. Acesta lua bani cu titlu de împrumut, de la diverși șoferi prinși în neregulă şi la scurt timp suma de bani se făcea uitată. Le promitea păgubiților că îi va ajuta să scape de dosarele penale deschise pe numele lor, deşi nu avea nicio atribuţie în acest sens. Pretindea sume cuprinse între 100 de la 500 de euro. Păgubiţii au început să-l reclame după ce au văzut că problema rămâne nerezolvată şi după ce au dat banii.

Serviciul Public Finanţe Locale Ploieşti s-a constituit parte civilă, iar instanța l-a obligat pe Costin Adrian Valentin la plata sumei de 9.165 lei, reprezentînd contravaloarea pretenţiilor de natură civilă, integral recunoscute de inculpat.

Condamnarea definitivă la închisoare cu executare pentru fapte de corupție a fost stabilită de către Curtea de Apel Ploiești. Decizia instanței este una executorie. După executarea pedepsei principale nu-şi mai exercite funcţia pe o perioadă de trei ani.

sursa ziarulincomod.ro

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor