logo
RNTV Live

Conducătorii Petrolului, temeri și speranțe!

IMG_20161207_120706_resized_20161207_024335531
Cristian Anghelescu

Găzduită de sala de conferințe a Hotelului Vigo – unul dintre reperele de forță ale turismului de profil din Ploiești – întâlnirea conducătorilor Petrolului cu mass-media s-a constituit într-un bun prilej de prezentare a activității clubului din luna august și până la acest moment. Și nu numai, atât Mircea Dridea, președintele de onoare al echipei “lupilor” cât și Cristi Vlad, președintele, și Tavi Grigore, antrenorul principal, fiind solidari în declarații privind viitorul imediat dar și cel pe termen mediu.

Seniorul galben-albaștrilor s-a “aprins” în numai câteva minute, aserțiunea acestuia fiind explicită și, mai ales, fundamentată pe un principiu care niciun “petrolist” adevărat nu-l poate combate: toți cei care lucrează pentru această echipă și vor să o ducă acolo unde-i este locul real au legitimitatea absolută de a primi din partea municipalității însemnele Petrolului, implicit recunoașterea orașului! “Nu știu de ce se tot tergiversează discuțiile vizând recunoașterea aceasta! De parcă noi, garanții proiectului, suntem niște simpli anonimi, nicidecum cei care am muncit, ani la rând, pentru ca acest simbol să rămână în inimile ploieștenilor! Iar acum, la momentul în care cei care au menirea să le păstreze se încăpățânează să ducă recunoașterea în derizoriu și, eventual, să cedeze mărcile contracost, ca la piață, noi cerem doar normalitatea! Fără să recunoaștem că Petrolul a devenit un troc politic, fără să susținem un partid sau un candidat, ci doar un punct de vedere al corectitudinii! Nimeni nu ne respectă și nu vrea să-și asocieze numele societății de o entitate care nu are legitimitate totală! Este logic și de aceea vreau să mai fac un apel către cei care au în păstrare istoria noastră! Da, a noastră, pentru că noi am muncit să o clădim și noi avem și menirea să nu o lăsăm în paragină! Nu vreau să o mai lungesc, știm cu toții că alta ar fi fost soarta echipei dacă, în toamnă, s-ar fi acceptat între politicieni acel joc în care erau incluse cele două entități de sport, Clubului Sportiv Municipal și Petrolul Ploiești! Dar… nu mai are rost să dezgropăm morții!” a spus Mircea Dridea.

La rândul său, opinând că Mircea Dridea este probabil singurul care are legitimitatea reală de a discuta despre Petrolul – vechi, actual sau nou – președintele Cristi Vlad a adus în fața mass-media situația balanței venituri-cheltuieli de la 1 august la 30 noiembrie. Una deloc roză dar nici dezastruoasă de vreme ce, la final, rezultatul este pozitiv, pe sume rotunjite: 385.000 lei venituri, 365.000 cheltuieli, total 20.000 de lei! (vezi facsimil) 15424531_394241590908880_1537162297_nO sumă, totuși, modestă pentru pretențiile unui club de asemenea anvergură dar “mulțumitoare de vreme ce, după un debut cu 7-8000 de suporteri în tribune, am ajuns la final să avem numai câteva sute! Să zicem o mie, cu șase lei biletul fac șase mii, iar pe noi ne costă un meci acasă în jur de zece mii, asta și cu <<ajutorul>> domnilor de la Jandarmerie care clasează meciurile Petrolului în categoria medie de risc! Adică, mai exact, obligativitatea de a avea zeci de oameni de ordine, nu 10-12 cât ar fi normal la un meci cu grad de risc scăzut! Și, de aici, și scăderea drastică a fondurilor” a ținut să puncteze Cristi Vlad.

Așteptat cu interes, punctul de vedere al antrenorului aproape că a lipsit în ideea în care, departe de a cunoaște situația viitorului pe termen scurt, Tavi s-a ferit să facă vreo declarație tranșantă: “Din păcate, și să vreau să vă spun ceva și nu pot, situația la acest moment nefiind tocmai limpede din punctul de vedere al fondurilor care să ne permită discuții cu fotbaliștii doriți! Am văzut, din august, mai mult de 500 de jucători, și mai tineri și mai în vârstă și mai valoroși și mai puțin valoroși! Nouă ne trebuie fotbaliști pe care să-i avem pentru lupta promovării de la anul, așadar fotbaliști cel puțin de liga a treia, poate chiar a doua, iar valoarea costă, se știe! Se joacă și cu sufletul dar sunt necesari și banii de salarii, de prime, puțini, dar să fie! Nu neg că ne-ar interesa fotbaliști precum Micu și Puchea de la Boldești dar trebuie să ajungem la un consens cu oficialii de acolo! Și mai sunt și alții, chiar destui, numai că nu putem vinde pielea ursului din pădure! Este nevoie de bani iar fonduri vor ajunge la echipă numai dacă vom avea și recunoașterea Consiliului Local! Nu o să înțeleg niciodată de ce ar trebui să existe un proiect dual, care să reprezinte un nume atât de mare precum cel al Petrolului, în loc ca forțele conjugate să lupte pentru o echipă mare, un club puternic și indestructibil! O să ajungem de râs, ca la București, Constanța, Craiova și alte părți! Știți cu toții la cine mă refer și la ce prezumtiv proiect” a conchis antrenorul lăsând de înțeles că se referă la tot mai vehiculata idee a lui Valeriu Răchită de a avea o echipă Petrolul căreia să-i fie atribuite însemnele solicitate și de către cei care slujesc entitatea care, la acest moment, se află în fotoliul liderului la Liga A Prahova.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor