logo
RNTV Live

Consideraţi cancerul drept cea mai periculoasă boală? Nici pe departe!

surs foto Sursa de Sănătate
Mihai Constantinescu

Boala care ucide de trei ori mai mult decât cea mai temută boală: cancerul

Consideraţi cancerul drept cea mai periculoasă boală? Nici pe departe!

Sunt afecţiuni comune şi mai periculoase decât cea mai temută boală din lume: cancerul. Bolile cardiovasculare ucid de trei ori mai mult români decât orice formă de cancer, anunţă Antena3.

2Bolile cardiovasculare în România răspund de 60% dintre decese, în timp ce cancerul răspunde de 19% dintre decese. Speranţa de viaţă în România este cu circa zece ani mai redusă decât în UE iar acest lucru este cauzat în special mortalităţii prin bolile cardiovasculare. În ultimii 16 ani, mortalitatea prin bolile cardiovasculare nu s-a modificat, în special prin creşterea mortalităţii cardiovasculare prin hipertensiune asociată cu o reducere a mortalităţii cardiovasculare prin infarct probabil datorat Programului de Tratament Intervenţional al Infarctului miocardic acut. Deşi populaţia a scăzut cu aproape 15% în aceşti 16 ani, numărul total de decese prin boli cardiovasculare a scăzut cu doar 3-5%”, a spus Vinereanu.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/video-atentie-sofer-kamikaze-liber-pe-strazile-din-ploiesti/

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor