logo
RNTV Live

Consiliul Suprem al Magistraturii nu a primit raportul ministrului Justiţiei privind motivele revocării şefei DNA

sursa foto Cotidianul
Mihai Constantinescu

Raportul se lasă aşteptat

Consiliul Suprem al Magistraturii nu a primit raportul ministrului Justiţiei privind motivele revocării şefei DNA

Reprezentanţii Consiliului Suprem al Magistraturii aşteaptă lămuriri în cee ce priveţte revocarea din funcţie a şefei DNa, Laura Codruşa Kovesi. Raportul ministrului Justiţiei despre acest subiect nu a a juns la CSM.

 Reprezentanţi ai CSM au declarat pentru News.ro că Ministerul Justiţiei nu a trimis încă Secţiei de procurori a Consiliului raportul privind motivele propunerii de revocare a şefei DNA, precizând că data şedinţei în care va fi emis avizul privind revocarea va fi stabilită după analiza documentului.

Este aproape exclus, însă, ca şedinţa să aibă loc luni, au mai spus reprezentanţii CSM.

Secţia de procurori are la dispoziţie 30 de zile să dea un aviz, care este consultativ.

Site-ul Ministerului Justiţiei, blocat joi seară, după anunţul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind declanşarea procedurii de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este indisponibil şi vineri dimineaţă, la mai bine de 12 ore de la anunţul ministrului. Tudorel Toader, care a prezentat un raport de 36 de pagini, ce cuprinde 20 de “categorii de acte şi fapte” – acuzaţii la adresa şefei DNA – spunea că documentul va fi publicat pe site-ul instituţiei, el motivându-şi astfel refuzul de a aduce clarificări şi de a răspunde întrebărilor jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă care a durat 80 de minute.

Citeşte continuarea AICI 

Potrivi realitatea.net, situaţia a provocat unele bănuieli fostului şef al Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Horaţius Dumbravă- Acesta s-a întrebat ce ar avea de ascuns ministrul Justiției în condițiile în care raportul nu există încă pe site-ul ministerului, așa cum a promis Tudorel Toader. Joi, Dumbravă l-a acuzat pe ministrul Justiţiei că, prin propunerea sa de revocare din funcţie a şefului DNA, politizează “o dată în plus lupta de putere din interiorul sistemului”.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/revocarea-sefei-dna-laura-codruta-kovesiin-atentia-presei-internationale/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor