logo
RNTV Live

Constantin Hartia,primul președinte al Consiliului Județean Prahova, a murit

66293952_1111226935750992_4377883228787179520_n
Mihai Constantinescu

Prahova este în doliu

Constantin Hartia,primul președinte al Consiliului Județean Prahova, a murit.

Primul președinte al Consiliului Județean Prahova, Constantin Hartia, a murit la vârsta de 66 de ani.

“Singura certitudine a vieții este moartea. Tocmai de aceea, ar fi bine ca respectul datorat celor din jurul nostru să fie acordat din timpul vieții și ca ultima întâlnire să fie doar un prilej în care să ne reamintim lucrurile pe care cel care pleacă de lângă noi le-a făcut pentru noi, pentru comunitate și să putem să stăm cu capul plecat, să evocăm cu respect imaginea celui care s-a stins.
Constantin Hartia, primul președinte al Consiliului Județean Prahova, pe care probabil mulți nu l-au cunoscut, iar alții nu și-l mai amintesc decât în calitatea sa de inginer constructor și director al Institutului de Proiectări Prahova, actualmente SC Consproiect SA, nu și-a lăsat o amprentă politică. A lăsat, în schimb, multe obiective de investiții proiectate și executate în perioada în care a fost președinte al Consiliului Județean Prahova, obiective care, astăzi, considerăm că este normal să existe și pe care nu le legăm de numele său. Printre acestea se află clădirea de garsoniere de la Centrul de Îngrijire și Asistență Mislea, alimentarea cu apă și canalizarea de la Centrul de Îngrijire și Asistență Călinești, podurile peste Cricovul Sărat, drumul către comuna Secăria și multe altele pe care, prin modestia sa, nu le-a pomenit niciodată atunci când a avut posibilitatea să povestească despre perioada în care a fost președinte al Consiliului Județean Prahova.
Un inginer remarcabil, o minte sclipitoare, un om de o modestie ieșită din comun, pe care rar o mai întâlnim astăzi, Constantin Hartia pleacă dintre noi la vârsta de 86 de ani, cu credința că și-a respectat menirea profesiei.
“Inginerului îi revine menirea să îmbrace scheletul științei cu viață, confort și speranțe. Desigur, pe măsură ce anii trec, oamenii uită care inginer este autorul lucrării, chiar dacă au știut odată… Pe când singur inginerul privește înapoi spre binele nesfârșit care se desprinde din succesul său cu o satisfacție pe care o cunosc puține profesii. Iar verdictul colegilor săi este singura recunoaștere pe care și-o dorește.” – Herbert Hoover, președinte al SUA 1929-1933.
Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a scris pe Facebook Rodica Paraschiv

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/iubesti-ploiestiul-participa-la-turul-istoric-povestile-bulevardului-cu-castani-vezi-cand-are-loc-si-traseul/?fbclid=IwAR0eb2aRzjJxF2xse-6EqIzaIvOLjySJG5f5cJqL5Fnb8VSWluyFyz7zE94

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor