logo
RNTV Live

Contractele pentru achiziţia de troleibuze pentru Ploieşti şi Târgu Jiu, râvnite de patru firme din străinătate

sursă foto Ph-online.ro
Mihai Constantinescu

Contractele pentru achiziţia de troleibuze pentru Ploieşti şi Târgu Jiu, râvnite de patru firme din străinătate

89 de milioane de lei (18 milioane de euro)! Aceasta este suma estimată pentru contractele ce urmează a fi încheiate de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice cu câştigătorul licitaţiei pentru achiziţia a 40 de troleibuze pentru oraşele Ploieşti şi Târgu Jiu. Licitaţia a fost lansată la sfârşitul lunii martie.

La licitație s-au înscris patru fime din strainătate. Potrivit economica.net,cele patru oferte provin de la:

1. Solaris Bus & Coach (Polonia)
2. Bozankaya Otomotiv (Turcia)
3. Asocierea Egnatia Rom – Uzina Electronmas (România – Ucraina)
4. Asocierea Golden Dragon Bus – Xiamen Golden Dragon Bus (China)

20 dintre troleibuze, de circa 12 metri lungime sunt destinate transportului public urban de călători pentru Municipiul Ploiești. Valoarea estimată a contractului este de 40 de milioane de lei. Municipalitatea trebuie să suporte o parte din  sumă de la bugetul local. Este vorba despre  801.812 lei (contribuția beneficiarului, în valoare de 2% din valoarea eligibilă aferentă proiectului) și taxa pe valoare adăugată, cheltuială neeligibilă care se ridică la 7,6 milioane de lei.

Restul de troleibuze  sunt destinate trasnportului public urban de călători pentru Municipiul Târgu-Jiu. Valoarea estimată a contractului este de 49 de milioane de lei, potrivit sursei citate.
Foto cu caracter ilustrativ
bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor