logo
RNTV Live

Contractul ,de furnizare a energiei termice, cu Veolia se prelungeşte. Vezi pe ce perioadă

consiliul local (4)
Mihai Constantinescu

S-a ajuns la pace

Contractul de furnizare a energiei termice cu Veolia se prelungeşte. Vezi pe ce perioadă.

Autorităţile locale au ajuns la un acord de principiu cu reprezentanții operatorului Veolia Energie Prahova privind prelungirea contractului în vigoare, de furnizare a energiei termice și a apei calde, pe o perioadă de 3 ani și 14 zile, termenul scadent fiind 15 mai 2022.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Ploieşti, aceasta era una dintre recomandările din „Studiul de oportunitate privind gestiunea serviciului de alimentare cu energie termică produs în mod centralizat în sistem producție – transport – distribuție la nivelul județului Prahova pentru Municipiul Ploiești” realizat de consultantul RomCapital Invest SA.

 

Decizia privind prelungirea contractului va fi validată în ședințele succesive ale Consiliului Local al Municipiului Ploiești și Consiliului Județean Prahova, ce urmează să aibă loc astăzi, 9 aprilie 2019.

În urma celor două ședințe, prețul gigacaloriei va fi de 237,35 lei + TVA, până la aprobarea unui nou tarif, conform noii formule de calcul stabilite de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), așa cum presupune legislația în vigoare.

Primăria Municipiului Ploiești și Consiliul Județean Prahova își arată disponibilitatea de a suporta, prin subvenție, costurile pentru populație, generate de creșterea prețului gigacaloriei, în conformitate cu noul contract, astfel încât facturile pentru consumatorii casnici să nu crească.

Cuantumul subvențiilor va fi stabilit în ședințe succesive de Consiliu Local și Consiliu Județean, odată cu aprobarea bugetelor pe 2019 ale celor două instituții, potrivit sursei citate.

De asemenea, în noul contract, se regăsește obligativitatea Veolia Energie Prahova de a face investiții de 17 milioane de lei și lucrări de mentenanță de 10 milioane de lei, care au ca scop: scăderea nivelului pierderilor din sistem.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor