logo
RNTV Live

Contre dure între Laura Codruța Kovesi și ministrul Toader la CSM

csm codruta tudorel
rnews

Contre dure între Laura Codruța Kovesi și ministrul Toader

Ministrul Justiţiei a acuzat-o pe şefa DNA că are un discurs neconvingător. Kovesi i-a transmis ministrului că dacă dorea să fie convins, discutau înainte de cererea de revocare.

“Eu nu sunt aici să vă conving pe dumneavoastră domnule ministru. Dacă doreaţi să fiţi convins, solicitaţi o discuţie în prealabil. Dumneavoastră aţi venit cu supoziţii şi cu susţineri. Eu am venit cu probe. Eu nu am primit nicio scrisoare de la ANABI care să îmi spună că într-un dosar procurorul nu a instituit bine sechestrul. Executarea nu poate fi imputată DNA-ului.

În ceea ce priveşte modul de calcul al achitărilor, avem statistici foarte bune şi putem să furnizăm orice tip de analiză doriţi. Când suntem întrebaţi câte dosare sunt soluţionate, suntem în măsură să răspundem.

Nu spun că numărul de 92 de persoane e mare sau mic, spun doar că există şi soluţii de achitare într-o şară democratică. Doar în dictatură procentul este de 100% pentru condamnări.

Să spunem un adevăr: procurorii nu au investigat oportunitatea adoptării OUG 13, ci fapte de corupţie în legătură cu înfăptuirea acestui proiect. Cazul e valabil şi pentru dosarul Belina.

Toată corespondenţa cu comisia se poate verifica şi se va vedea ce am răspuns şi când am răspuns.

Datele statistice se prezintă în ultima zi a lunii februarie. Am finalizat săptămâna trecută, raportul a fost finalizat ieri şi azi am semnat invitaţiile către participanţii la bilanţ.”, a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Foto> Adevărul

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor