logo
RNTV Live

Controale simplificate la punctele de trecere a frontierei

frontiera
rnews

Preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni, senatorul Viorel Badea, a solicitat ministrului  afacerilor interne impunerea controalelor simplificate la punctele de trecere a frontierei, în perioada sărbătorilor Pascale.

Începând cu 7 aprilie a intrat în vigoare Regulamentul de modificare a Codului Frontierelor Schengen, adoptat de Parlamentul European şi Consiliul Europei, motiv pentru care se prefigurează creşterea timpului de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, în special în punctele de frontieră rutiere.

În acest context şi având în vedere că în perioada sărbătorilor Pascale, românii care trăiesc şi muncesc în afara graniţelor ţării îşi vor petrece vacanţa în România, pentru a evita formarea de cozi, creşterea timpului de aşteptare şi aglomerarea excesivă a punctelor de frontieră, este necesară impunerea controalelor simplificate.

Această procedură a fost implementată şi la frontiera dintre Croaţia şi Slovenia.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor