logo
RNTV Live

Copii scoși la cerșit de către propriile mame

copii-cersetori
rnews

Copii exploatați prin muncă de către propii părinți. Numeroase cazuri au fost semnalate, de la începutul anului până în prezent, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova.

Cel mai recent caz de acest gen a fost înregistrat ieri, în Ploiești. Două femei au fost prinse de către polițiștii de la siguranță publică  în timp ce apelau la mila trecătorilor prin intermediul copiilor. Ele solicitau diverse sume de bani, profitând de micuții pe care îi țineau în brațe.

Imediat a fost sesizt DPGASPC -ul, urmând ca acum să se dispună, în urma unei anchete, dacă respectivii minori mai pot rămâne în familie sau trebuie să fie încredințați statului.

Din ianuarie până în prezent, în Prahova au fost înregistrate aproape 400 de cazuri de abuz contra copiilor. Pe lângă abuzul fizic, psihic și sexual,s-au înregistrat și cazuri de exploatare prin muncă a minorilor.

foto cu caracter ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor