logo
RNTV Live

Copiii noştri urmăriţi din umbră de pedofili, violatori sau proxeneţi

Copiii noştri urmăriţi din umbră de pedofili, violatori sau proxeneţi
Mihai Constantinescu

Internetul li se potriveşte mânuşă şi asta pentru că pot alege următoarea victimă foarte uşor, stând comod în faţa calculatorului. Fie că este vorba de pedofili, violatori sau proxeneţi, o astfel de persoană poate oricând să-ţi abuzeze copilul, profitând de naivitatea lui. E doar o chestiune de timp până să se întâmple o nenorocire. Nu şi dacă luăm măsuri, ne informăm corect şi ne învăţăm copii cum să folosească internetul şi care sunt limitele lui.

Iată de ce,  poliţiştii de prevenire din cadrul I.J.P. Prahova şi poliţiştii de proximitate din Buşteni, au organizat , o amplă activitate de informare pe această temă, cu aproximativ 250 de participanţi, elevi de gimnaziu şi de liceu din Buşteni.

Nu este o noutate amploarea la care este utilizat internetul de către copii şi tineri în ziua de azi. Însă mult mai puţin se vorbeşte despre pericolele la care se expun aceştia în momentul în care navighează pe internet, neglijând un minim de măsuri de protecţie personală.

Prin simplul fapt că internetul oferă posibilităţi aproape nelimitate de disimulare a indentităţii, oricine ar trebui să manifeste discreţie în postările pe reţelele de socializare şi să fie foarte strict în divulgarea datelor cu caracter personal.

sursa foto romaniatv.net

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor