logo
RNTV Live

Copil rănit în urma folosirii unei petarde. Polițiștii au descoperit de unde o cumpărase și au pornit cercetările. Ce au descoperit?

politia-control
Mihai Constantinescu

Copil rănit în urma folosirii unei petarde. Polițiștii au descoperit de unde o cumpărase și au pornit cercetările. Ce au descoperit?

Pe cât de amuzante, petardele sunt şi foarte periculoase. A înţeles pe pilea lui un adolescent de 14 ani, din comuna Brazi, care s-a rănit la degetul unei mâini după ce a dat foc unei petarde.

Pe firul poveştii au intrat şi poliţiltii.  Au stabilit  că obiectul pirotehnic i-a fost vândut copilului de către o vânzătoare de la un magazin din satul Negoiești.

Cu ocazia controlului efectuat de polițiștii din localitate la societatea respectivă, nu au fost găsite la vânzare materiale pirotehnice. Au fost găsite, fără documente de proveniență, 3 sprayuri iritant-lacrimogene, 8 litri băuturi spirtoase, 23 fiole insecticid și 72 pungi grâu pentru combaterea rozătoarelor.

Cu aceeași ocazie, s-a constatat că societatea nu deținea autorizație pentru comercializarea produselor de protecție a plantelor.

În cauză, au fost extinse cercetările cu privire la vânzătoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „efectuare a oricăror operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”;

De asemenea, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.000 lei. Au fost ridicate în vederea confiscării bunurile mai sus enumerate. Cercetările sunt continuate de lucrătorii de poliție din cadrul Postului de Poliție Brazi.

sursa IJP Prahova

Foto cu carater ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor