logo
RNTV Live

Coșmar la Yazaki! Vezi de ce se plâng angajații

yazaki
rnews

Situație revoltătoare la unul din cei mai mari agenți economici din Prahova! Angajații Yazaki reclamă condițiile de muncă și se plâng de faptul că orele suplimentare nu sunt plătite. Conform ph-online.ro, o tânără din Prahova a ajuns, în scurt timp de la angajare, să lucreze cât pentru trei oameni.  “M-am angajat pe 11 aprilie, am fost in training 2 saptamani si dupa aste 2 saptamani m-a bagat pe linie noua cu absolut toti operatorii noi. In primele zile ni s-a cerut o norma de 50 de cablaje pt. inceput, iar urmatoarea saptamana ni s-au cerut 200 de cablaje si linia data la 60-70. Ne-au plecat o gramada de oameni nemaisuportand conditiile de lucru. La o vechime de 2 luni jumate, deja ne cerea prea mult; ajunsesem la 300 de cablaje si linia data la 80 toata ziua tinand cont ca nu aveam oameni pe pasi. Pe mine si inca doua fete ne-au obligat sa impartim pasii si spunandu-i sefei mele ca dupa 5 ore de alergat de la un pas la altul nu mai pot si sa aduca un om sa ma ajute, a inceput sa ma faca ca la usa cortului si apoi a venit la mine sa ma duc la supervizer ca mi-a dat convocare. Asta insemna sa-mi ia din salariu. Pe data de 6 eram schimbul 3 si nu ne-a venit o colega, si bineinteles ca m-a mutat pe pasul respectiv fiind foarte greu”, povesteste femeia.

Din acest tablou de-a dreptul infernal nu lipsesc nici jignirile și nici amenințările: “Nu am mai suportat nici jignirile, nici bataia de joc si am iesit de pe linie. Ma obligau sa intru inapoi desi eu vroiam sa-mi dau demisia si m-au tinut pana dimineata spunandu-mi ca <o sa-ti para rau ca m-ai cunoscut>. Acestea sunt spusele supervizoarei Corina”. “Nimic nu este in regula aici. Pile peste pile si ne trateaza ca pe niste sclavi. Inca o vorba spusa de lideri <noua nu ne trebuiesc oameni cu tupeu ci care tac>. Si la sfasitul luni ne trezim cu 1000 de lei si nu toti angajatii iau aceeasi banii desi muncesc la fel. Si bani foarte putini, cu 36 de ore suplimentare si overtime si spor de noapte taiate si gaingsharing taiat”, a adăugat femeia.

Vă rugăm să ne contactați la adresa de email office@republikanews.ro, în cazul în care doriți să transmiteți mai multe informații referitoare modul în care sunt tratați angajații firmelor care își desfășoară activitatea în Prahova.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor