logo
RNTV Live

Cosmin Contra, același DOMN! (GALERIE FOTO)

Cosmin Contra dupa meciul de fotbal dintre Romania si Kazahstan contand pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2018, disputat pe stadionul Ilie Oana din Ploiesti, joi, 5 octombrie 2017.
Cristian Anghelescu

Cosmin Contra, același DOMN! (GALERIE FOTO)

Tuturor ploieștenilor care iubesc fotbalul le-a fost dor de Cosmin Contra! Le-a fost dor de nebunia lui, de bonomia lui, de spiritu-i vulcanic, de discursul precipitat și totuși atât de explicit.

De ieri, Cosmin, antrenorul Petrolului din anii trecuți – cel care reușea o performanță uluitoare la Ploiești – este selecționerul României! Și unde putea el să jubileze după o primă victorie dacă nu la Ploiești?

Așa a vrut soarta, așa s-a potrivit și bine a mai fost! „Tricolorii” s-au descătușat în componența găsită de “Guriță” iar vârful de lance, Costică Budescu, a strălucit. Lumea s-a extaziat, galeriile Petrolului au aclamat și, la final, l-au chemat la salut pe fostul tehnician al Petrolului. S-a întâmplat ad-hoc, ca pe vremuri, când timișoreanul le respecta dorința și trepida la îndemnul lor, cu ei.

Cosmin Contra, așa cum este el!

Aseară, după meci, într-un adevărat arc peste timp, Cosmin a ajuns în fața tuturor ploieștenilor. Prima dată în iarbă, imediat după meci, apoi, în crucea nopții, în fața mass-media, la conferința de presă.

Vizibil emoționat, trecând peste tracul evident imprimat de noua postură, acesta a salutat în stil războinic la chemarea “lupilor”. Îmbrăcat elegant, cu cravata lăsată intenționat mai lejer, acesta a admis să mulțumească spectatorilor chiar din câmpul de luptă.

Apoi, la flash interviuri, emoționat, a explicat cum a văzut dinamica meciului și cât de mulțumit este pentru debutul perfect.

Dar, cu siguranță pentru noi, cei din mass-media ploieșteană, prezența acestuia la conferința de presă și ce avea să urmeze în jumătatea de oră petrecută în sala special amenajată… avea să ne copleșească!

Demonstrație de bună creștere

Cosmin a apărut jovial, flancat de Gabi Berceanu – șeful departamentului comunicare din cadrul FRF – și a încercat să-și dreagă glasul! Era complet răgușit! Dar zâmbea cu toată fața, făcând eforturi să se facă înțeles de toți cei prezenți. Cu preponderență pentru jurnaliștii din Kazakhstan. O conferință de presă dominată de emoția invitatului așezat pe scaunul care, odată, îl găzduia, săptămânal…

Iar finalul acțiunii oficiale a făcut toți banii, lăsându-i mască pe jurnaliștii străini dar și pe cei din Capitală. Cosmin a încălcat protocolul și a venit la locurile din spate, ocupate de mass-media prahoveană, ținând cu tot dinadinsul să-i salute pe cei care, cât a fost oficial al Petrolului, l-au susținut necondiționat.

Îmbrățișări calde, deloc de fațadă, zâmbete colocviale, întrebări și răspunsuri cu puternic iz prietenesc.

Concluzia firească

Cosmin este un personaj aparte, asta nimeni nu poate nega! Numai că, dincolo de latura cadrului protocolar – cea care scoate în evidență buna creștere și șarmul – poate fi lesne observat și felul lui aparte de a fi. Bănățeanul a arătat și arată, în continuare, trăsături specifice zonei din care provine: educat, prietenos, sufletist, simplu. Un DOMN! Poate învață mai mulți din exemplul său…

sursa foto: sportpictures

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor