logo
RNTV Live

Cristian Ganea:”Înțeleg că nu mai pot fi consilier local. Analizăm acum legea și vom vedea ce se întâmplă”

image-2016-03-21-20880657-70-cristian-ganea
Oana Stoica

După ce vestea că viceprimarii Ploieștiului nu mai pot avea calitatea de consilieri locali, automat nu mai pot vota în consiliu, l-am constactat telefonic pe unul dintre ei.

Cristian Ganea spune că acum analizează textul de lege împreună cu juriștii. ”Din lege înțeleg că nu mai pot participa la ședințele de consiliu și nu mai pot vota. Analizăm acum înseamnă această modificare a legii 161/2003. Trebuie văzut cum se va aplica și dacă următorul de pe lista candidaților a fiecărui partid, se va ridica și va completa componența Consiliului Local. Vorbesc de listele PSD și ALDE, partidele din care eu și domnul Pană facem parte”, ne-a declarat Cristian Ganea, viceprimarul Ploieștiului.

Vă reamintim că:

Conform legii 87, publicată în Monitorul Oficial pe 2 mai 2017, care modifică legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, funcția de primar și viceprimar este incompatibilă cu cea de consilier local.

Același lucru se întâmplă și în cazul vicepreședinților Consiliului Județean, care nu mai pot fi consilieri județeni.

 

Citește și : https://portal.republikanews.ro/exclusiv-viceprimarii-ploiestiului-nu-mai-au-drept-de-vot-consiliul-local-foto-document/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor