logo
RNTV Live

Criză acută pe piaţa forţei de muncă

Prahova, locul al doilea în ceea ce privește locurile de muncă
rnews

Potrivit unei analize KeysFin, realizată pe baza datelor Institutului Naţional de Statistică, majoritatea firmelor din Romania se confruntă în prezent cu efectele crizei de personal, multe companii reclamand faptul că nu găsesc personal calificat.

Statisticile INS  arată că, după boom-ul economic din 2007-2008, numărul locurilor de muncă vacante aproape s-a dublat, de la 38.625 în 2009 la 59.753 în 2016.

Cea mai mare cerere de forţă de muncă este în jurul Capitalei, unde sunt disponibile peste 16.000 de posturi, urmată de polii de creştere economică reprezentaţi de oraşele Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Ploieşti şi Constanţa.

Datele statistice arată că sunt la mare căutare și meseriașii din domeniul serviciilor (8.205 posturi), alături de operatorii de instalații și mașini/asamblori de mașini și echipamente (7.035) și de muncitorii calificați (6.904 posturi).

sursa – newsbv.ro

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor