logo
RNTV Live

Criza vaccinurilor continuă în Prahova. Mii de copii sunt neimunizați

hepatita elevi vaccin (Large)
Oana Stoica

Criza vaccinurilor continuă în Prahova, chiar dacă Ministerul Sănătății spune că s-au suplimentat stocurile și că nu mai sunt probleme.

În fapt, în luna mai în Prahova existau disponibile 3.432 de doze de vaccin ROR. Conform Direcției de Sănătate Publică, necesarul lunar este de 900 de doze, iar pentru recuperarea copiilor rămași nevaccinați pe durata crizei mai era nevoie de încă 9.000 de doze.

În ce privește vaccinul hexavalent, tot în luna mai erau disponibile 698 de doze de vaccin, în condițiile în care necesarul lunar este de 1000 de doze, iar Direcția de Sănătate Publică Prahova avea în evidență 4000 de restanțieri.

Din vaccinul Hepatitic B pediatric, Prahova dispunea, la 31 mai, de numai 601 doze. Este vorba despre vaccinul care trebuie administrat bebelușilor în maternitate, imediat după naștere. Dozele pentru adulți nu sunt, de asemenea, nici pe departe în cantități suficiente. În cazul vaccinului diftero-tetanic, în județ mai existau, la 31 mai, numai 22 de flacoane.

În Prahova, dintre copiii sub un an, doar 12,6% au fost vaccinați, iar dintre cei neimunizați, cu vârste între 1 și 4 ani, doar 47% au fost recuperați. Procentele sunt și mai mici la celelalte categorii de vârstă. Autoritățile au recuperat doar 42,4% dintre copiii de 5-9 ani care nu au fost vaccinați niciodată împotriva rujeolei și numai 36,6% dintre cei care primiseră doar una din cele două doze care ar fi trebuit să le fie administrate până la acea vârstă.

Sursa: telegrama.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor