logo
RNTV Live

CSM a respins cererea de revocare a Laurei Codruța Kovesi!

kovesi decorata
Ciprian Radu

CSM a respins cererea de revocare a Laurei Codruța Kovesi

Victorie a luptei anti-corupție! Secția de procurori a CSM a decis să respingă cererea de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Anunțul a fost făcut de procurorul Codruț Olaru. Avizul CSM este consultativ.

„Am decis respingerea solicitării ministrului Justiției cu privire la posibilitatea revocării din funcție a procurorului-șef al DNA. În zilele următoare, hotărârea va fi transmisă decidenților. Motivarea va fi una amplă, asumată și în mod categoric una de ordin tehnic”, a spus vicepreședintele CSM Codruț Olaru.

Decizia de a o revoca sau nu pe Kovesi aparține președintelui Klaus Iohannis.

Timp de mai bine de o oră, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a prezentat motivele sale pentru revocarea Codruței Kovesi.

Aceasta a răspuns tuturor acuzațiilor, de asemenea timp de mai bine de o oră.

Laura Kovesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a fost audiată astăzi de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în contextul solicitării ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a şefei DNA. La finalul şedinţei tensionate, CSM a dat aviz negativ Raportului întocmit de ministrul Toader.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor