logo
RNTV Live

GALERIE FOTO/Culturi agricole compromise în Prahova. Pagubele sunt uriaşe

culturi 1
rnews

Culturi agricole compromise din cauza lapoviţei şi ninsorilor care au pus stăpânire pe judeţ. Pentru agricultură, ceea ce se întâmplă din punct de vedere al fenomenelor meteo este un dezastru. Cât de compromise sunt culturile agricole se va putea stabili doar după ce trece valul de frig, însoţit de stratul de zăpadă abundent în unele zone ale judeţului.

Cei mai afectaţi, potrivit spuselor directorului Direcţiei Agricole Prahova, Mita Enache, sunt pomii fructiferi. ” Mugurii se necrozează, iar aceştia nu vor mai avea rod, din păcate. La fel de afectate sunt şi viţa de vie, dar şi culturile de porumb şi floarea soarelui care sunt compromise. Pagubele sunt uriaşe. Vom face o evaluare exactă după ce trece acest episod de vreme severă”.

 

Afectaţi sunt şi proprietarii de culturi în spaţii protejate. Legumicultorii se văd cu afacerile distruse din cauza zăpezilor căzute la jumătatea primăverii, serele şi solariile fiind puternic afectate de vremea rea. În cele mai multe cazuri, culturile au fost compromise, iar oamenii trebuie să suporte pagube uriaşe. Şi asta fiindcă nu au culturile asigurate, iar autorităţile nu au soluţii pentru ei.

culturi 2culturi 3vreme 1vreme 2vreme 3vreme 4vreme 5vreme 6vreme 7vreme 8vreme 3vreme 10culturi 4

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor