logo
RNTV Live

Cum arată noua carte de identitate. Are cip și amprente

carte-electronica-de-identitate_prototip
Oana Stoica

Ministerul de Interne a dezvăluit cum va arăta noul tip de carte de identitate electronică. Față de buletinul actual, noul document va fi de dimensiuni mai mici, mai exact cât un card bancar.

Exită însă două variante de carte de identitate electronică. O variantă cu cip și amprente sau doar cu cip. În plus, cei care vor să păstreze actualul act de identitate, o pot face fără probleme.

Cartea de identitate electronică cu amprente are mai multe avantaje. Sunt mai sigure și pot fi folosite fă ca posesorul să interacționeze prea mult cu autoritățile.

Noile documente respectă standardele internaţionale în materie de protecţie a datelor personale.

De la data realizării condițiilor tehnice pentru eliberarea cărții electronice de identitate, cartea de identitate simplă și cartea electronică de identitate se eliberează: cu valabilitate de 2 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 0 și 14 ani; cu valabilitate de 4 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani; cu valabilitate de 10 ani, după împlinirea vârstei de 18 ani.

Sursa: dcnews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor