logo
RNTV Live

Cum arată pomii din localitatea prahoveană înghiţită de zăpadă în urmă cu două zile

Cum arată pomii din localitatea prahoveană înghiţită de zăpadă în urmă cu două zile
Mihai Constantinescu

Neputinţa în faţa naturii! Recolta de cireşe şi mere ar putea fi grav compromisă din cauza ninsorilor din ultimele zile şi a temperaturilor foarte mici.

Pădurile, plantațiile de puieți și pomii fructiferi sunt cei mai afectați de căderile de zăpadă absolut neașteptate pentru această perioadă, când deja au frunze și flori.

Oamenii din comuna prahoveană Tătaru încă speră că merii şi cireşii să nu fi fost foarte rău afectaţi de frig şi ninsori. Dacă vremea rece se menține mai multe zile și îngheață pământul, situația va fi gravă.

Aşa arătau livezile înainte de schimbarea bruscă a vremii.

 

Efectele se vor observa imediat după topirea zăpezii. Florile nu rezistă la temperaturi de 0 grade și sub 0 grade. Acum o parte din flori sunt afectate. Acolo unde sunt înfloriți, cireșul, vișinul, mărul, prunul, caisul, piersicul vor fi afectaţi pentru că organele florii nu rezistă la aceste temperaturi de 0 grade sau mai puţin.

Imaginile vorbesc de la sine despre căt de gravă este situaţia.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor