logo
RNTV Live

Cum își bate joc Electrica de o localitate prahoveană. Oamenii au ajuns la capătul răbdării

Cum își bate joc Electrica de o localitate prahoveană
Ciprian Radu

Cum își bate joc Electrica de o localitate prahoveană

Locuitorii din Blejoi sunt exasperați de căderile dese de tensiune. Rețeaua Electrica pică și de câteva ori pe zi, iar oamenii se tem că aparatele electrocasnice din case se vor strica. Situația durează de peste un an. Sătenii au făcut și o petiție către Electrica. Rezultatul? Nul!

Nu este zi în care să nu aibă loc cel puțin o cădere de tensiune la Blejoi. De obicei, căderile durează maximum 3 secunde. Este foarte importantă durata acestor accidente, în relația client-furnizor, după cum veți vedea.

CITEȘTE și Sat lăsat pe întuneric. Coșmarul locuitorilor din Valea Screzii

Au fost zile și cu trei-patru astfel de evenimente. Evident, cine are aparatate cu regim de funcționare continuu poate fi “ars” cel mai ușor.

Ați zice, OK, facem repede o adresă la societate. Și dinozaurul electric scoate repede, prin ghișeul unei casierițe trezite brusc din somn de șocul responsabilității, banii pentru acoperirea pagubelor.

Nu este chiar așa! Ne-a povestit cineva care a fost la ANPC cu o astfel de plângere.

“Nu toate căderile de tensiune sunt înregistrate de Electrica. Cele scurte nu intră în calcul. Și doar cele înregistrate contează. În plus, Electrica are voie la vreo mie de astfel de întreruperi pe an”.

Deci, cine pierde mereu?

Să revenim la situația particulară de la Blejoi. Ascultând oamenii, este clar că tabloul activității societății furnizoare de energie electrică face o groază de scurt-circuite.

“Problema este cu transformatorul. Este prea mic în comparație cu consumul. Ni s-a spus că s-au construit multe case și că transformatorul nu mai poate face față”, spune un localnic. 

Bine-bine, dar când au emis autorizațiile pentru proiecte și au încasat tone de bani, nu s-au gândit că transformatorul cu pricina va fi suprasolicitat? De ce nu l-au schimbat? Să nu spună că nu sunt bani!

Cei care și-au construit case nu au nicio vină. Ei au plătit branșarea, plătesc facturile. Și, cel mai probabil, și aparatele stricate din cauza căderilor de tensiune!

În urmă cu un an, oamenii au strâns semnături și au depus o petiție la Electrica. După cum se vede, nu s-a rezolvat nimic.

Așteptăm un punct de vedere de la Electrica pe această temă.

Cursiv, fără întreruperi, dacă se poate!  

Foto: Urbo.ro

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor