logo
RNTV Live

Cum profită Rusia de gafa monumentală a ministrului Apărării!

fifor
Ciprian Radu

Cum profită Rusia de gafa monumentală a ministrului Apărării

Gafa făcută de Mihai Fifor la Antena 3 a fost rapid folosită de propaganda rusă. 

Gafa făcută de ministrul Apărării nu e o simplă prostie spusă din neștiință, de genul celor cu care ne-a obișnuit șefa sa, Viorica Dăncilă.

Să spui că la Deveselu sunt rachete balistice în loc de rachete interceptoare e o gafă uluitoare în contextul tensiunilor uriașe între NATO și Rusia, alianța fiind acuzată de ruși tocmai de acest lucru: că scutul de la Deveselu poate lansa și rachete balistice (ofensive) și ar fi o amenințare directă la adresa Federației Ruse!

Evident, propaganda rusă, poate cea mai bună din lume la momentul actual, nu a scăpat ocazia rară oferită de Fifor.

Declaraţia în care acesta a confundat rachetele interceptoare cu rachetele balistice a fost preluată de Sputnik.md.

“La mai puţin de 24 de ore de la declaraţia făcută la Antena 3, unde a vorbit clar despre existenţa rachetelor balistice de la Deveselu şi, deci, i-a dat dreptate, în sfârşit, chiar dacă fără să îşi fi dorit asta, preşdintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin care a precizat că scutul de la Deveselu reprezintă o ameninţare directă şi imediată la adresa securităţii naţionale”, scrie site-ul Sputnik.md, unul din organele de propagandă în limba română a Rusiei.

“Anterior, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat în mai multe rânduri că scutul de apărare antirachetă din România poate fi ușor echipat cu rachete de rază medie de acțiune, rachete de atac”, mai scrie Sputnik.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor