logo
RNTV Live

Cum respectăm dress-code-ul impus de un eveniment-Sfaturi de stil de la bloggerul Loredana Chelba

14909902_1307849505913583_1741225222762897430_n
Loredana Chelba
Ca să vă imaginați cum arată un eveniment la care participanții respectă dress code-ul, imaginați-vă cum arată un oraș ca…Barcelona, ca imagine de ansamblu! Unde nu este permis ca fiecare să construiască cum îl taie capul pentru a nu afecta imaginea orașului. Ei bine, pentru ca un eveniment să se prezinte excepțional invitații trebuie să arunce privirea pe invitație și să se documenteze (în cazul în care nu știu) cu privire la dress code-ul impus. Respectarea dress code-ului reprezintă o dovadă de respect față de organizatorii evenimentului la care aveți onoarea de a participa.
WHITE TIE (cel mai înalt nivel de elganță) este cel mai prețios și strict dress code deoarece el nu lasă loc de interpretări. Doamnele trebuie să poarte rochii lungi, de seară, optând pentru mănuşi trei sferturi din satin. Domnii își vor face apriția cu frac cu redingotă coadă de rândunică, cămaşă din material piqué /Marcella(ca să vă faceți o idee este materialul acela clasic de la Lacoste), cu guler apretat şi butoni. Sunt permise vestele albe și papionul alb. Nici mănuşile albe sau gri nu sunt de neglijat. Pantofi din piele neagră.
BLACK TIE este codul impus de obicei pentru evenimentele formale care încep după ora șase seara, sau după apusul soarelui în lunile de iarnă. Black tie este un hibrid între white tie și ținuta business. Recomandări doamne: rochiile pot fi mai scurte (mai scurte decât cele de la white tie), dar elegante, din materiale prețioase, se poate opta și pentru rochițe de cocktail în condițiile în care fusta nu trece de genunchi și pantofii sunt purtați cu ciorapi.
*Pantalonii sunt de evitat la evenimentele cu dress code black tie, aceștia fiind mai aproape de stilul business.
*Geanta pe care o alegi la un eveniment black tie trebuie să fie din același material, culoare sau croială cu ținuta.
*accesorizare minimă, pantofi recomandați stiletto negri sau o pereche de sandale fine, neaparat cu toc subtire.
*se poate opta și pentru ținută în două piese, recomandabil fustă și bluză, cel puțin fusta trebuie să fie dintr-un material prețios
*NU pantalonilor, ei ne duc cu gândul la ținuta business.
Bărbații: Costum tip Smoking de culoare neagră sau albastru închis, cămașă albă și papion
BLACK TIE OPTIONAL/ FORMAL este puțin mai permisiv decât BLACK TIE.  În ceea ce privește doamnele, ele vor purta rochii lungi, elegante sau maxim rochii de cocktail, elegante. Bărbatul poate renunța la frac pentru un costum într-o nuanţă închisă. Doamnele pot opta pentru bijuterii statement.
COCKTAIL- cel mai popular dress code. Practic, ținuta de cocktail face trecerea de la stilul de zi la outfituri de noapte, de aceea combină și glisează între ținute sport și casual și ținute de gală. Domni: preferabil costume în nuanțe închise Doamne- rochii scurte sau trei sferturi. În ceea ce privește culorile, cocktailul este mai permisiv, te invită la creativitate, poți opta pentru culori aprinse sau imprimeuri, alături de accesorii statement! Pont: materiale fac diferența la acest tip de ținută. Alege materiale fine în partea de jos, cum ar fi mătasea sau satenul combinate în partea de sus e materiale mai rigide. !!!little black dress este răspunsul pentru acest dress code!!! Apropiat de dress code-ul Cocktail este dress code-ul Festive care este de fapt un cocktail accesorizat în ton cu ocazia( Revelion, roşu pentru Crăciun sau Valentine’s Day, etc.)
BUSINESS FORMAL-îl întâlnim, de regula, la petrecerile corporate. Pentru doamne recomandăm deux-pièces-urile cu aer elegant (atât fusta, cât şi pantalonii sunt în regulă), sau, alternativ, o rochie cu croială clasică şi sobră.
BUSINESS CASUAL este de fapt o combinaţie între părţi ale ţinutei de business tradiţionale cu unele haine mai relaxate. Femeile pot opta pentru fuste creion şi cămăşi în nuanţe tari sau cu imprimeu.
*cămașa albă și eșarfele sunt un must, de asemena pantoful închis, cu toc, și geanta bine proporționată și de calitate!
*outfit de zi, în culori pastel sau neutre, la care se adaugă elemente de stil business, cum ar fi un sacou sau blazer
*dress code-ul smart casual permite purtarea blugilor, cu condiția să fie de culoare închisă, relativ drepți și strâmți și purtați cu tocuri sau sandale mai elegante.
*jeans +top elegant
*fustă creion+top fără mâneci
*pulover și pantaloni drepți
CASUAL /INFORMAL înseamnă RELAXARE! Recomandări- jeans, tricou, sneakers, geacă din piele. blugi boyfriend, bluze supradimensionate, cămăși oversize, etc În toate cazurile părul, machiajul și manichiura trebuie să arate perfect!
Cordial, Loredana 
bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor