logo
RNTV Live

Cum verifici dacă o maşină are kilometrajul modificat? Cea mai simplă metodă

Cum verifici dacă o maşină are kilometrajul modificat? Cea mai simplă metodă
Mihai Constantinescu

Eliminarea taxei de mediu a îndemnat tot mai mulţi români să dea mersul pe jos sau cu transportul în comun pe deplasarea cu propria maşină. Dovadă stă şi aglomeraţia permanentă de la birourile de înmatriculări din ţară.

Şi cum orice fenomen de acest gen aduce la pachet şi oportunişti, trebuie să aveţi grijă ce maşină cumpăraţi, pentru că este posibil să aibă kilometrajul modificat. Din dorinţa de a vinde repede şi mult, cei care se ocupă de revinderea maşinilor second hand, pot apela la acest truc de a da kilometrii înapoi. Aşa maşina devine şi mai atrăgătoare pentru cumpărător.

Potrivit specialiştilor, cel mai bine e ca inspecţia vizuală să aiba loc în cursul zilei, când se pot observa toate detaliile. Un alt pas important este să vă uitaţi sub maşină, pentru a se observa dacă existăbscugeri de lichide din maşină.

Pentru a îndepărta orice urmă de îndoială, maşina trebuie dusă direct la tester. Acolo se află imediat adevărul despre kilometraj.

Vânzătorul trebuie să vă prezinte în mod obligatoriu cartea de service, care îl poate da de gol. Dacă, spre exemplu, în ianuarie 2015 s-a făcut revizia la 315.000 de kilometri, iar bordul  arată 180.000, e clar ca s-a umblat la kilometraj.

sursa http://www.stirilekanald.ro/cum-iti-dai-seama-daca-o-masina-are-kilometrajul-modificat-cum-verifici-cel-mai-usor-daca-autoturismul-are-kilometri-reali-16979666

sursă foto 4Tuning

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor