logo
RNTV Live

” Da, vom ucide toți urșii voștri, toate păsările Deltei, toți cocoșii de munte și toți mistreții! Sunteți o țară ieftină, cu conducători ieftini!” Mesajul unui britanic pentru români!

vanatoare
rnews

Zeci de vânători străini, cărora nu le pasă de protejarea speciilor pe cale de dispariție, sunt atrași anual de România. Este și cazul unei firme din Scoția care organizează astfel de excursii la noi în țară, pentru împătimiții vânătorii.

O tânără a semnalat pe facebook toate abuzurile comise de acești vânători, ultima astfel de ispravă a acestora fiind uciderea cu sânge rece a unui exemplar de urs brun, specie ocrotită prin lege.

‘Vă rog nu ne ucideți urșii. Trebuie să faceți asta neapărat? Asta e singura modalitate prin care vă puteți bucura de viață?” sună mesajul trimis de româncă  lui George Richmond Elliott de la Hunting and Sporting Scotland LTD.

Răspunsul primit de tânără este șocant și de-a dreptul revoltător. Afaceristul britanic a dat un răspuns halucinant: ” Da, vom ucide toți urșii voștri, toate păsările voastre din Delta Dunării, toți cocoșii de munte, toți mistreții, toți cerbii. Sunteți o țară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupți și asta meritați” a scris britanicul care face bani grei din această afacere.

Pentru o excursie de vânătoare a urșilor bruni în România, Hunting and Sporting Scotland LTD  solicită un onorariu de 4500 de euro și nu este singura firmă care face asta. Alte firme străine organizează la noi vânătoare de cerbi, capre negre și lupi, cu toate că vorbim de specii protejate prin lege.

sursa – facebook

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor