logo
RNTV Live

Daniel Chiriță: “După perioada Răchită, trăiesc o nouă umilință!”

FOTBAL:PETROLUL PLOIESTI-AVANTUL MANECIU, LIGA 4 (20.05.2017)
Cristian Anghelescu

Daniel Chiriță: “După perioada Răchită, trăiesc o nouă umilință!”

După mai bine de un an de colaborare cu noul Petrolul, veteranul Daniel Chiriță a ales să facă un pas în spate.

Chiar din debutul campionatului, acesta a simțit că nu mai este favorit la postul de titular. Și, drept urmare, a anunțat că nu înțelege rostul pentru care să rămână în preajma echipei.

“Nu merg în deplasări să stau pe bancă, mai bine luați un copil care să învețe ceva din aceste comuniuni cu echipa. Prefer să stau acasă și, dacă este nevoie de mine, oricând voi spune prezent” spunea Chiru înaintea jocului pe care Petrolul l-a disputat la Roșiorii de Vede.

Un simplu ghinion?

Cum rezultatul meciului din Teleorman a fost pozitiv, acesta a fost “sărit” și din schema meciului de Cupă, cu Moreniul. Și, după trei zile, și din deplasarea de la Buftea.

Orgoliul pozitiv al talentatului apărător de 43 de ani a răbufnit pe pagina de Facebook. Iată ce a scris acesta pe pagina de socializare:

“În viață e bine să știi să te retragi când nu ești dorit! Am încheiat o perioadă superbă la echipa mea de suflet, ,,Petrolul”, și astept cu drag o revenire ca antrenor. Am tot dreptul să sper pentru tot ce am făcut la FC Petrolul Ploiești! Forța Lupilor și promovare 100%”, a încheiat, elegant, Daniel Chiriță.

Iar, pentru RepublikaNews, acesta a declarat:

“Gata, am renunțat! Sunt doar dezamăgit de decizia lui Tavi, cel care, înainte de debutul campionatului, mi-a spus că se bazează pe mine! Afirmație făcută față de un martor și pe care a uitat-o repede, la jumătatea reprizei cu Domneștiul… când m-a înlocuit! Definitiv, s-a văzut! După ce, atunci, la debut, l-am rugat să nu mă încurce, să nu mă lase în aer! Dar, se pare, după soarta avută cu Răchită trebuia să mai suport o umilință…” a conchis Chiriță.

Cumunicatul clubului

Clubul galben-albaștrilor a dat publicității un comunicat protocolar vizavi de decizia lui Daniel. Iată cum sună acesta:

Mulţumim, Daniel Chiriţă!

De comun acord, FC Petrolul Ploieşti şi jucătorul Daniel Chiriţă au decis, astăzi, să întrerupă relaţiile contractuale. Clubul nostru a respectat, astfel, dorinţa experimentatului fotbalist de a evolua cât mai mult şi de a-şi continua cariera de jucător la formaţia pe care o conduce, Petrolul 95 Ploieşti.

FC Petrolul Ploieşti îi mulţumeşte lui Daniel Chiriţă pentru toată activitatea depusă în tricoul „galben-albastru” şi îi urează mult succes pe viitor!”

O simplă propunere

Daniel Chiriță nu a fost un simplu fotbalist al Petrolului. El a arătat mai mult decât atât. A spus prezent la rugămintea foștilor săi colegi, Vlad și Grigore, acum oficiali, când FC Petrolul era o dulce iluzie. A preferat să joace fără nicio remunerație, doar din dragoste pentru culorile galben-albastre. A tras de el până la epuizare tocmai pentru a nu pierde contactul cu (mult) mai tinerii săi colegi. A sărit în ajutorul clubului punând la dispoziția acestuia baza sa de pregătire. A fost mentor și bun coleg cu toți fotbaliștii, oficialii, suporterii, jurnaliștii.

Tocmai de aceea, RepublikaNews propune ca despărțirea de acest fotbalist adevărat să se facă într-un mod oficial. În fața fanilor, a mass-media, a reflectoarelor. Clipa de glorie trecută a lui Chiru trebuie punctată la nivelul în care el a respectat acest club! Chiar merită acest moment, chiar merită aplauzele celor care iubesc echipa! Nu-l dezamăgiți, nu ne dezamăgiți!

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor