logo
RNTV Live

A dat Domnul! Pasajul de la Vest a fost inaugurat. GALERIE FOTO

pod1
Ciprian Radu

De astăzi, 1 iunie, se poate circula pe pasajul de la Gara de Vest. Panglica podului cu două benzi pe sens a fost tăiată de primarul Adrian Dobre. E şi în drept să o facă, din moment ce Primăria Ploieşti a ajuns să plătească peste 50 la sută din valoarea proiectului, deşi trebuia să dea vreo 2 la sută, iar restul Uniunea Europeană…

Pentru şoferi, important e că a dat Domnul şi pasajul este deschis circulaţiei, de acum. S-a terminat, în principiu, cu zecile de minute pierdute la ieşirea de la Podul Înalt. Numai că, fiţi atenţi, banda dublă a pasajului de la Vest ţine doar până la primul sens giratoriu, cel din dreptul intrării în Parcul Municipal Vest. După el, se merge pe un singur fir până la Centura de Vest.

Să zicem însă că este bine şi aşa.

Din punct de vedere administrativ însă, podul de la Vest a înghiţit o groază de bani. Deşi investiţia trebuia acoperită aproape în totalitate din fonduri europene (municipalitatea contribuia cu 2 la sută plus cheltuieli neeligibile), pasajul s-a făcut româneşte, n-a repectat termenele şi uite aşa Ploieştiul a ajuns să plătească, în final, peste 50 la sută, adică 24,5 milioane de lei!

Venit să taie panglica, primarul Adrian Dobre a trebuit să răspundă şi întrebărilor incomode. “După multe eforturi şi probleme care au trebuit rezolvate, podul a fost inaugurat. N+au fost respectate anumite termene, au existat probleme despre care, la început nu s-a ştiut. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 47 de milioane de lei fără TVA. 22,5 milioane provin din fonduri europene, restul din bugetul Ploieştiului. Se face o analiză pentru a stabili cu exactitate motivele pentru care s-a ajuns în această situaţie”, a spus primarul Ploieştiului.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor