logo
RNTV Live

De ce fac oamenii cancer? Două treimi din cazuri sunt provocate de…ghinion!

idylla
rnews

 

Potrivit unui studiu publicat de prestigioasa revistă Science, aproximativ două treimi dintre îmbolnăvirile de cancer sunt provocate de …ghinion. Mai exact, este vorba despre mutaţii absolut întâmplătoare suferite la nivelul ADN-ului celular, atunci când celulele se reproduc.

Se explică, astfel,  de ce persoane sănătoase, care duc vieți sănătoase și fac totul pentru a evita afecțiunile oncologice, ajung totuși să se îmbolnăvească.

Deși au existat variații în funcție de tipul de afecțiune de natură oncologică, per total, cercetătorii au estimat că 66% din mutațiile produse în aceste cazuri au rezultat din erori de copiere celulară, 29% au fost cauzate de stilul de viață și de factori de mediu şi doar 5% de bagajul genetic moștenit.

Deși majoritatea acestor mutații nu pot fi prevenite, cercetătorii au subliniat că diagnosticarea cât mai rapidă, în fazele incipiente ale bolii, poate preveni numeroase decese de cancer, indiferent de cauza care a dus la declanșarea bolii.
bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor