logo
RNTV Live

De ce sunt afinele numite şi “minunile lui Dumnezeu”

De ce sunt afinele numite şi “minunile lui Dumnezeu”
Mihai Constantinescu

Putini stiu ca afinele mai sunt numite si “minunile lui Dumnezeu” şi asta pentru că sunt pline de vitamine, minerale şi antioxidanţi cu efecte imediate de îmbunătăţire a stării de sănătate a celor care le consumă.

Fructele conțin antioxidanți numiți antocianină, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru, seleniu, zinc, fier, calciu, mangan, vitamina K, vitamina E, fosfor și seleniu tanin, pectine, mirtilină (un echivalent vegetal al insulinei), zaharuri, acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, lactic). Proprietățile afinelor se mențin chiar și după ce fructele sunt uscate.

Beneficiile consumului de afine sunt multiple. Unul dintre cele mai importante este şi lupta împotriva grăsimii de pe burtică. De asemenea, fructele acționează favorabil în enterocolite, diaree, hemoroizi, oxiuroză, tulburări ale acuității vizuale, cistite, stări inflamatorii ale aparatului respirator sau digestiv, ateroscreloză. Ajută în tratarea faringitei, stomatitei, candidozei bucale și aftei, prin gargara cu suc sau tinctură diluată de afine. Se fac clisme în caz de hemoroizi cu infuzie de afine, potrivit site-ului www.sfatulmedicului.ro. Datorită proprietăților antiseptice și antibacteriene se utilizează și în caz de eczeme sau cuperoze.

citeşte mai multe aici http://www.digi24.ro/magazin/stil-de-viata/culinar/de-ce-trebuie-sa-mancam-afine-zilnic-736257

foto cu caractertr ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor