logo
RNTV Live

De la mare spre munte

cristian-anghelescu
Cristian Anghelescu

Motto:

„Partidul e-n toate

E-n cele ce sunt

Și-n cele ce mâine vor râde la soare

E-n pruncul din leagăn

Și-n omul cărunt,

E-n viața ce veșnic nu moare.” (George Lesnea)

Exact cum ne străduim, de multă vreme, să arătăm că mai toate deciziile privind temele importante ale dezvoltării orașelor fac obiectul unor adevărate războaie la nivel politic, așa se și dovedește până la urmă!

Numai că, din păcate, dovezile palpabile apar doar atunci când unii dintre aleși sunt nedreptățiți și devin vocali în încercarea de a regla conturi demult în litigiu. Dar lăsate în adormire și folosite doar atunci când trebuie!

Exemplul de astăzi vine de la malul Mării, mai precis din fieful liberalilor de Constanța, și poartă pecetea unei execuții venită după ce doi dintre consilierii locali ai partidului au fost excluși din partid pentru că n-ar fi ascultat ordinele organizației privind un proiect foarte important pentru oraș: trecerea stadionului “Farul”, ajuns o ruină, în administrarea Primăriei!

Vi se pare cunoscută tema? Stați să vedeți și motivul!

Ajuns un adevărat focar de infecție, fostul stadion de primă ligă în care Gheorghe Hagi debuta în fotbal era de mai multă vreme obiectul unei dispute cu pronunțat caracter politic.

Ca și la alții, decizia urma să fie luată într-o ședință de consiliu municipal. Trebuie spus, încă din start – așa cum precizează și Romeo Rezeanu, recent exclus din PNL – că liberalii din fruntea orașului nu-și doreau ca stadionul să ajungă în administrarea autorităților locale. “Consecința faptului că am votat, eu și cu Horia Căliminte, trecerea bazelor sportive în patrimoniul Consiliului Local Constanța ne-a costat excluderea din PNL. Înaintea ședinței de Consiliu Local am avut o ședință de armonizare în care s-au discutat punctele fierbinți. La noi a venit liderul PNL Constanța, George Muhscină, și ne-a ordonat să votăm împotrivă sau să ne abținem. Eu i-am zis: domnule Muhscină, dumneata într-un mod foarte meschin vrei să compromiți grupul consilierilor locali PNL. El a vrut ca, în fața opiniei publice din Constanța, să zică ceva de genul: uite, vedeți consilierii locali nu fac nimic pentru comunitate, în timp ce noi, consilierii județeni vrem să salvăm bazele sportive. El vrea să candideze peste trei ani la Primăria Constanța și practic vrea să <<fure>> startul, începe să își facă un pic de campanie electorală: practic, nu au vrut să lase bazele județene să fie preluate de administrația locală, că o preiau ei peste 3 ani la consiliul județean,” a declarat Romeo Rezeanu.

Liberalul recent exclus din partid spune că înainte de impunerea votului de PNL Constanța, aproape toți colegii liberali erau de acord ca stadionul “Farul” să fie administrat de Primărie.

“Cu o zi înainte, chiar eu discutasem cu colegii mei consilieri și opt din zece erau de acord pentru preluarea stadionului. Înainte de ședința consiliului local, Muhscină a venit și le-a zis așa: <<Am hotărât ca pentru stadion să se voteze abținere sau împotrivă>>. Toată lumea era siderată: <<Cum adică ați hotărât?>> La care a venit replica: <<Băi, nu mai comentați, așa a decis partidul>>. Eu am vorbit cu colegul meu Horia Căliminte și i-am zis: <<hai să fim bărbați>> ! Voturile noastre au contat decisiv pentru preluarea stadionului de către autoritățile locale. Ceea ce s-a întâmplat acolo este rezultatul unei schisme profunde în interiorul PNL Constanța” a conchis Rezeanu.

Ar mai trebui să comentăm ceva? Ar mai fi ceva de adăugat după aceste schisme care dovedesc dezinteresul aleșilor pentru binele comunității și, implicit, atracția acestora față de propriile avantaje?

Merg până acolo încât pot să declar cu seninătate că astfel de evenimente, precum cel de la Constanța, se regăsesc la nivelul fiecărei organizații, din fiecare județ! Iar concordia anunțată ca fiind esențială în perioada electorală s-a transformat, ulterior, într-o bătălie surdă, la baionetă, pentru câștigarea fiecărui metru de putere, implicit pentru antamarea unui nou mandat victorios la terminarea actualului!

Ceea ce, din păcate, este perfect posibil în contextul în care destui dintre cei chemați să voteze folosind creierul o fac exclusiv în funcție de interesul personal! Eventual, lăsând urna și folosind… grătarul!

În rest, și astăzi, ca și pe vremuri: “Partidul e-n toate, e-n cele ce sunt și-n cele ce mâine vor râde la soare!”

Și noi tot stăm cu ochii în soare!

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor