logo
RNTV Live

De unde vă faceți cumpărăturile toamnă? Produsele românești, promovate intens în Prahova

targul de toamna3
rnews

10 octombrie „Ziua națională a produselor agroalimentare românești”

Produse proaspete, naturale și sănătoare vor ajunge mâine în fața ploieștenilor. Autoritățile locale și județene vor organiza activități de conștientizare a importanței consumului de alimente românești.

În acest scop, conform prevederilor Legii 168/2017, Direcția pentru Agricultură Județeană Prahova, în colaborare cu S.C. HALE ȘI PIEȚE S.A. – Primăria Ploiești, Piața Centrală Câmpina și Consiliul Județean Prahova, organizează programe și manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social și științific, consacrate promovării produselor agroalimentare româneşti şi câştigării încrederii consumatorului.

“Este toamnă, acest anotimp mirific în care bogățiile neprețuite sunt culese. Culoarea și farmecul roadelor te îmbie să guști și să visezi la bunătăți care vor fi preparate de gospodine pricepute: dulceață, gem, zacuscă, must, vin și alte minuni apreciate de consumatori.” a declarat Dr. Ing. Mita ENACHE – Director executiv , Direcția pentru Agricultură Județeană Prahova

În al doilea an de la adoptarea Legii nr. 168/2017 de către Parlamentul României când s-a instituit, pentru prima dată, 10 octombrie ca „Zi națională a produselor agroalimentare românești”, se organizează campanii care urmăresc promovarea produselor agroalimentare obţinute și procesate în fermele agricole românești.

Promovarea produselor agroalimentare românești și responsabilizarea consumatorului de a folosi produse de calitate și sănătoase se va sărbători în fiecare an pe data de 10 octombrie, dată în care obiceiurile toamnei cu prilejul recoltei se asociază cu organizarea de activități care pun în valoare gustul inconfundabil al roadelor.


Instituirea zilei de 10 octombrie ca „Zi națională a produselor agroalimentare românești” are efect pozitiv, pe termen lung asupra producătorilor agricoli, prin valorificarea propriilor produse către consumatori. Astfel, în această zi importantă fermierul român prezintă produse proaspete, de calitate, direct de la sursă, iar consumatorul se va delecta cu produse autohtone, gustoase, de calitate care vor concura cu cele din import.

Tot pe 10 octombrie se va încheia și Târgul de Toamnă, organziat de către SC HALE și PIEȚE SA, zi în care puteți profita din plin de produsele tradiționale românești, dar și de fructele și legumele proaspete expuse în centrul orașului.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor