logo
RNTV Live

Debut cu stângul în faza a II-a din campionat

volei
Cristian Anghelescu

Aseară a început faza a II-a din Divizia A1 la volei masculin, Tricolorul LMV Ploiești debutând pe terenul vicecampioanei în exercițiu, Volei Municipal Zalău. Echipa antrenată de Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu nu a început, însă, cum și-ar fi dorit.

Tricolorul LMV și-a adjudecat primele două puncte ale setului întâi, însă, gazdele au replicat printr-o serie de trei puncte la rând. Apoi, Volei Municipal Zalău s-a desprins la 8:5, după o altă serie de trei puncte consecutive, pentru a mări avantajul, scor 12:6.

Iar la cel de-al doilea timeout tehnic echipa din Sălaj avea un ecart considerabil, scor 16:8. Tricolorul LMV nu a putut să remonteze diferența, care a crescut chiar la nouă lungimi, scor 20:11, deși a mai echilibrat jocul, iar actul întâi a revenit gazdelor, scor 25:17.

În setul secund, Tricolorul LMV a arătat o altă față, controlând jocul încă din start, distanțându-se la două puncte de la 3:3 la 5:3. Gazdele au egalat la 5, dar ploieștenii s-au desprins din nou la două lungimi, scor 9:7. Și de data aceasta echipa din Zalău a egalat, însă Tricolorul LMV a refăcut ecartul de două puncte, puțin mai târziu, scor 12:10.

Iar, apoi, în urma unei serii „side-out”, Tricolorul LMV și-a mărit avantajul scor 17:13, reușind patru puncte consecutive. Gazdele au replicat prin trei puncte la rând, însă elevii antrenorilor Stancu și Marinescu s-au menținut în avantaj. Ba, chiar au refăcut ecartul de trei lungimi, scor 20:17, respectiv 22:19. Și, chiar dacă echipa antrenată de Marian Constantin a încercat să revină pe final, scor 22:21, Tricolorul LMV a încheiat socotelile în setul al doilea din a doua oportunitate, scor 25:22, egalând situația la general.

Setul al treilea a început sub semnul echilibrului, nicio echipă nereușind să se desprindă la mai mult de un punct până la primul timeout tehnic. Tricolorul LMV a condus, mai întâi, pentru ca Volei Municipal Zalău să ajungă în frunte după două puncte consecutive, scor 6:5.

Iar gazdele au reușit să se desprindă la două lungimi, scor 9:7, după care la trei puncte, scor 11:8. Ecartul a continuat să crească, după un parțial de 3:1, iar la cel de-al doilea timeout tehnic echipa din Zalău conducea cu 16:11. Tricolorul LMV nu a reușit să găsească soluțiile pentru a reveni, iar Volei Municipal s-a desprins la 21:13. Apoi, ploieștenii nu au putut decât să mai reducă din proporțiile scorului, până la final, gazdele adjudecându-și actul al treilea cu scorul de 25:19.

În actul al patrulea, oaspeții au început cu două puncte la rând, dar gazdele au egalat la 3. Ploieștenii s-au menținut, însă, în frunte, până la 7:6, când gazdele au reușit două puncte la rând, preluând conducerea. Imediat după timeoutul tehnic, Tricolorul LMV a revenit la conducere, scor 9:8, dar sălăjenii au replicat prin trei puncte la rând. Ploieștenii nu au cedat, răspunzând printr-un parțial de 4:1, prin care au preluat din nou conducerea, scor 13:12. Dar, de la 14:13, a urmat o perioadă nefastă, în care Volei Municipal Zalău a punctat de cinci ori la rând. Iar gazdele și-au continuat asaltul, printr-o altă serie de trei puncte consecutive, ducând scorul la 22:16.

Tricolorul LMV și-a mai revenit, punctând de trei ori consecutiv, prin care l-a făcut pe antrenorul Marian Constantin să solicite timp de odihnă. Dar, diferența a fost prea mare pentru a mai întoarce soarta setului, Volei Municipal Zalău impunându-se cu scorul de 25:20, închizând partida cu 3:1, după o oră și 43 de minute de joc.

Pentru Tricolorul LMV nu este mult timp de analiză, miercuri, 22 martie, având programat meciul cu echipa campioană, SCM U Craiova, în Sala „Olimpia”, de la ora 18:00. Echipa olteană a jucat, de asemenea, în această seară, pierzând, pe teren propriu, cu CS Arcada Galați, în tiebreak, după ce a condus cu 2:0 la seturi, scor 2:3 (25:20, 26:24, 23:25, 24:26, 13:15).

Casetă

Volei Municipal Zalău – Tricolorul LMV Ploiești 3:1 (25:17, 22:25, 25:19, 25:20)

Sala Sporturilor, Zalău; spectatori: circa 400.

Volei Municipal Zalău: Leonardo Dal Bosco (căpitan), Răzvan Mihalcea, Karel Linz, Vlad Cuciureanu, Adrian Gontariu, Matthias Valkiers – Adrian Feher. A mai intrat Rareș Bălean; rezerve neutilizate: Mihai Tarța, Paul Somoi, Cornel Miron, Filip Constantin. Antrenori: Marian Constantin, Bogdan Nicolae.

Tricolorul LMV Ploiești: Daniel Vargas, Aleksandar Milivojevic, Florin Voinea, Pavel Dushkov, Kostiantyn Riabukha, Jose Carrasco – Goran Skundric. Au mai jucat: Tomasz Rutecki, Cosmin Ghimeș (căpitan), Andrei Grigoraș, Hiroshi Centelles, Tudorel Farcaș, Vladan Aleksic; rezervă neutilizată: Kostiantyn Zhylinskyi. Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.

Arbitri: Tudor Pop şi Cristian Şanta, ambii din Cluj Napoca.

Observator FRV: V. Dumitrescu (Bucureşti).

sursa: tricolorullmvploiesti

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor