logo
RNTV Live

Debut perfect pentru CSM Ploiești în Liga I de baschet masculin

csm ploiesti baschet Voluntari
Cristian Anghelescu

Debut perfect pentru CSM Ploiești în Liga I de baschet masculin

Echipa de baschet masculin a CSM Ploieşti a debutat, astăzi, în Liga I. Ea a reuşit victoria pe terenul uneia dintre formaţiile cu pretenţii în acest sezon, CSO Voluntari.

A fost 72-60 (13-15, 10-21, 18-18, 19-18) pentru băieţii pregătiţi de Cătălin Burlacu, Ionuţ Ivan şi Robert Munteanu. Totul la capătul unei confruntări în care ploieștenii le-au oferit puţine speranţe adversarilor. De altfel, echilibrul s-a consemnat doar în minutele de debut.

S-a jucat în Sala „Agronomia”, din Capitală, în faţa a circa 150 de spectatori, jumătate venind de la Ploieşti pentru a vedea debutul noii echipe a CSM-ului în acest sezon.

Primele două sferturi

În formula Tudor, Szijarto, Dumitru, Santana, Burlacu, CSM Ploieşti s-a văzut condusă cu 6-2 în primele minute. Însă două „triple” legate de Santana au pus lucrurile în ordine.

N-a fost un sfert spectaculos, pentru că defensivele au stat bine, iar reconfigurarea traseelor ofensive s-a făcut mai greu. Schemele de atac memorate cândva de foştii campioni au fost puse în practică odată cu trecerea minutelor. Burlacu&Co. au avut 15-13 după primul sfert și 21-10 după al doilea. Chiar şi fără Angel Santana, ușor accidentat, Burlacu, Tudor şi Szijarto s-au întors pe parchet la 23-29. Iar „căpitanul” a înscris rapid două coşuri de la mare distanţă pentru un 23-35 liniştitor. La pauza mare s-a intrat cu 23-36, fără prea multe comentarii. Un total suficient pentru ca staff-ul CSM-ului să dea credit tinerilor de pe bancă.

Stânși în jurul lui Vlad Dogaru, copiii n-au dezamăgit, ba din contră, reușind să menţină diferenţa la 7-8 puncte. Asta, graţie preciziei lui Carabulea dar și rigurozității defensivei!

Repriza secundă

Repriza secundă a debutat cu gazdele forţând revenirea, fostul „căpitan” al CSM-ului, Vlad Dumitrescu (20 puncte) şi Virgil Căruţaşu (6) încercând să reechilibreze disputa.

N-au reuşit decât să aducă Voluntariul la 6 puncte în spate (38-44, minutul 26), pentru că, imediat, Szijarto, cu o „triplă”, şi Dogaru, pe pătrundere, au făcut 40-49. Burlacu a plusat, şi el, cu două „libere”, Adi Tudor a marcat de la distanţă, aşa că toată munca amfitrionilor din sfertul al treilea s-a risipit rapid. Iar ultima parte a meciului a început de la aceeaşi diferenţă de 13 puncte, consemnată şi la pauză (41-54).

La reluare, au venit alte cinci puncte după o nouă „triplă” a lui Carabulea şi două „libere” ale lui Burlacu, scorul ajungând la 42-59.

Iar CSM-ul s-a întors cu „copiii” pe parchet, formula Vrabie – Scărlătescu – Dragomir – Carabulea – Crăciun având misiunea de a consuma cât mai eficient câteva minute. Găselnița a ținut din nou, inerentele emoţii fiind compensate de risipa de energie şi dorinţa de afirmare impresionante. Adversarii au încercat să profite şi să revină în meci, plusul de experienţă aducându-i la zece puncte în spate (49-59). Numai că apariţia tridentului Burlacu – Tudor – Szijarto, după o scurtă odihnă, avea să le spulbere orice speranţe. S-a făcut imediat 49-67 (Tudor – 5, Burlacu – 2 şi Carabulea – 1), aşa că ultimele minute s-au încheiat tot cu tinerii lotului. Vrabie, Dumitru, Crăciun, Scărlătescu şi Dragomir au fost trimişi din nou pe parchet, ultimii doi profitând pentru a înscrie primele lor puncte în Liga I!

A fost 72-60 la final, iar CSM aşteaptă debutul în Sala „Olimpia”, programat la finalul săptămânii următoare, în compania formaţiei secunde a celor de la BC Mureş. Ziua şi ora partidei urmează să fie stabilite şi anunţate pe site.

CSM Ploiești și marcatorii ei

În partida de astăzi, pentru CSM Ploieşti au evoluat: Burlacu (22, 3×3), Tudor (17, 2×3), Carabulea (9, 2×3), Santana (6, 2×3), C. Dumitru (4), Szijarto (4), Dogaru (4), Crăciun (4), Dragomir (1), Scărlătescu (1), Stanoilovici şi Vrabie.

sursa: csmploiesti

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor