logo
RNTV Live

Decizie extremă a asistaţilor social din Ploieşti. Decât să muncească au preferat…

4.3 milioane de români asistaţii social Nu mai primesc bani de la primărie dacă nu muncesc
Mihai Constantinescu

Se spune că “dragostea cu sila nu se poate” şi nici munca fără consimţământ, chiar dacă acest lucru ar presupune să nu ai pâine pe masă. Au demonstrat acest lucru peste 800 de persoane din Ploieşti care au preferat să renunţe la mâncarea oferită gratuit de către municipalitate decât să muncească în folosul comunităţii. Acest lucru s-a întâmplat după doi ani de zile, timp în care au primit lunar mâncare în valoare de 360 de lei de persoană, gata gătită, deşi erau apţi de muncă.

Decizia de a primi ceva la schimb pentru mâncarea oferită a fost luată în urma unei hotărâri de Consiliu Local. S-a stabilit negru pe alb ca beneficiarii raţiilor de mâncare de la Cantina de Ajutor Social, apţi de muncă, să fie obligaţi să presteze ore în folosul comunităţii, urmând ca cei care nu muncesc o lună întreagă să piardă acest drept. Aşa că, speriaţi de muncă au renunţat până să atingă prima mătură.

În acest moment mai primesc mâncare 382 de persoane.

sursă foto Naţionalişti.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor