logo
RNTV Live

Decizie importantă la început de an şcolar. Vezi ce vor face poliţiştii prahoveni pentru elevi

Poliţiştii, la datorie şi în noul an şcolar/ sursa foto Alba 24
Mihai Constantinescu

Poliţiştii, la datorie şi în noul an şcolar

Incidentele devin istorie anul acesta şcolar. Unităţile de învăţământ vor fi mai atent supravegheate, anul acesta. Poliţiştii prahoveni sunt pregătiţi pentru noul an şcolar. Fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. Zilnic, aceştia vor fi prezenţi în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor. 

Decizie importantă la început de an şcolar. 488 de poliţişti prahoveni vor acţiona în sistem integrat pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Este vorba despre 335 poliţişti de ordine publică, 54 de poliţişti de la rutieră, 73 de la investigații criminale, 2 de la prevenire şi 24 de poliţişti de la alte structuri. Toţi vor fi prezenţi în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din Prahova.

Şi anul acesta şcolar oamenii legii merg pe ideea de prevenţie. Astfel, la nivel național, polițiștii intensifică activitățile educativ-preventive și de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice și a asigurării de răspundere civilă obligatorie.

Poliţiştii vor supraveghea, pe întreaga perioadă a noului an şcolar, zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor. Cei de la rutieră vor fi prezenţi şi ei la datorie. Aceştia îşi vor îndrepta atenţia în zonele din apropierea şcolilor. Vor supraveghea arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

Magazinele din zona şcolilor vor fi controlate cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional și prevenirea evenimentelor negative, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative.

Sursa comunicat IJP Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor