logo
RNTV Live

Demonstrația non-valorii

premiere DJST 2017
Cristian Anghelescu

Demonstrația non-valorii

Finalul anului aduce, invariabil, festivitatea de premiere a celor mai importante performanţe internaţionale obţinute în 2017 de către sportivi ai cluburilor din Prahova.

O festivitate care, la fiecare 12 luni, ar trebui să strălucească! La care amfitrionii să prezinte și să premieze cei mai talentați sportivi care s-au remarcat în anul respectiv! Să creeze premisele unei continuități prin prezentarea ambițiilor legate de anul următor. Să spună ceva!

Numai că, exact la fel cum se comportă tot anul prin birourile din Pielari nr. 5, conducătorii DJST nu au mișcat un deget, poate doar pe cel mijlociu!

Profitând de buna înțelegere cu conducerea CSM Ploiești, implicit a directorului Silviu Crângașu, aceștia au avut asigurat – din nou – spațiul pentru festivitate. Așadar… implicare prin ricoșeu! Fără costuri, fără obligații!

Au așteptat o zi sfântă pentru festivitate, probabil special pentru a fi cât mai puțină agitație (citește sportivi, antrenori, mass-media!)

Nu au lansat invitații către niciun om de vază al orașului sau personaj important din lumea sportului, niciunui politician, niciunui jurnalist!

“A fost o tristețe de eveniment, așa dezamăgire nu am trăit niciodată la o festivitate de premiere” spunea un antrenor trecut prin zeci de momente de acest gen. “Parcă de la an la an este mai rău, parcă nici bucuriile nu mai sunt bucurii” a conchis tehnicianul.

S-au trezit cu câțiva tineri sportivi, câțiva antrenori și ceva dansatoare de la clubul Silhouette… Bașca “ei”, suficient pentru a umple amintirea goală de conținut și sens a festivității din anul 2017!

O poză care, sperăm, va ajunge și pe biroul lui Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, for decident în cazul DJST.

Iar, dacă cele prezentate mai sus nu sunt suficiente pentru a vă face o imagine completă despre “cine, ce și cum” gestionează ambițiile sportului de la noi din județ, este musai să mai aflați ceva!

Reprezentanţii DJST Prahova, în frunte cu directorul Laurenţiu Nicolescu, au oferit un premiu special Florinei Damian, inspectoare de specialitate din cadrul Inspectoratului Judeţean Şcolar Prahova, “pentru buna colaborare între cele două instituţii de-a lungul acestui an”.

Departe de noi să minimalizăm meritul doamnei Damian, numai că într-o astfel de atmosferă de austeritate – politicos vorbind! – o astfel de recunoaștere nu-și avea niciodată rostul! În contextul în care erau prezenți la eveniment antrenori și tehnicieni cu vechi ștate de servicii care, an de an, primesc… cuvinte frumoase! Poate și un format A4, numit Diplomă de Merit, „și această foaie fiind mai mică decât cea din 2016”, așa cum s-a exprimat, plastic, maestrul Titi Tudor!

Nu știu cine a mai auzit propunerea lui Silviu Crîngaşu ca între DJST și CSM să pornească o colaborare pentru realizarea, în Ploieşti, a unui liceu cu program sportiv… Era târziu, se apropia dejunul și nimeni nu mai avea chef de tâmpenii d-astea!

Și… a mai trecut un an, s-a mai bifat o acțiune, s-a cheltuit fondul de 10.000 alocat premierii! Cu sportivi prahoveni recompensați pentru că se antrenează în străinătate, în lipsa infrastructurii, cu dansatori, cu radio-amatoriști, karateka, etc.

Dar fără ei în sală, fără niciun reprezentant de la cluburile de referință Petrolul și Conpet…

Fără expunere mediatică, fără sare și piper! Doar cu multă, multă non-valoare!

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor