logo
RNTV Live

Deputat PMP Cătălina Bozianu: “Referendumul constituțional pentru clarificarea definiției familiei este al românilor, nu al lui Liviu Dragnea”

Referendumul constituțional
Mihai Constantinescu

Apel public

Deputat PMP Cătălina Bozianu: “Referendumul constituțional pentru clarificarea definiției familiei este al românilor, nu al lui Liviu Dragnea”

Deputat PMP Cătălina Bozianu a lansat apel public la abținere de la politizarea referendumului pentru clarificarea căsătoriei.

“În declarația mea politică din această săptămână, am lansat un apel public la abținere de la politizarea referendumului pentru clarificarea căsătoriei:

Referendumul constituțional pentru clarificarea definiției familiei este al românilor, nu al lui Liviu Dragnea

Unul dintre argumentele folosite, în aceste zile, de către cei care se opun inițiativei de revizuire a articolului 48 din Constituție în sensul precizării fără echivoc că familia se întemeiază pe căsătoria dintre bărbat și femeie este acela că referendumul ar fi „al lui Liviu Dragnea și a PSD”. Acest argument este un fals. Iată de ce:
Inițiativa de revizuire a Constituției aparține, în acest caz, cetățenilor, în număr de 3 milioane. Procesul de strângere a semnăturilor, inițiat de organizații civice și de confesiuni creștine, a început în anul 2015, mai înainte ca Liviu Dragnea să fie președinte al PSD și să-și impună guvernul său. Atunci când a fost dezbătut și adoptat în Parlament (mai întâi, în Camera Deputaților, în primăvara anului trecut, și, săptămâna trecută, în Camera Deputaților), proiectul a primit un vot covârșitor din partea deputaților și a senatorilor de toate culorile politice. Și de la putere, și din opoziție. Eu fac parte dintr-un partid de opoziție, Partidul Mișcarea Populară, ai cărui parlamentari au votat, în ambele Camere, inițiativa de revizuire și, prin urmare, dreptul românilor de a se pronunța prin referendum. Vă asigur că am făcut-o potrivit conștiinței fiecăruia, și nu la îndemnul, la presiunea, sau ca efect al cine știe cărei promisiuni a marelui nostru adversar politic, Dragnea.
Nu cred că asemenea falsuri fac bine opoziției la Dragnea și la PSD. Românii au dreptul constituțional (fapt stabilit de CCR), legal și moral de a se pronunța asupra unei chestiuni care ține de valorile societății noastre. Imixtiunea politicului, încercarea de a capitaliza politic, ori de a discredita prin recurs la politic, o inițiativă a cetățenilor poate avea efect de bumerang asupra celor care apelează la asemenea mijloace.
În calitate de cetățean, și nu de politician, fac apel la adversarii revizuirii să nu mai folosească argumente manipulatorii împotriva acesteia. Nu de alta, dar s-ar putea să constate că, în acest fel, le fac un serviciu nesperat chiar lui Liviu Dragnea și PSD. În același timp, le cer lui Liviu Dragnea și PSD să nu politizeze acest referendum și să lase poporul român să-și exprime voința fără interferența propagandei de partid. Pentru că acest referendum este al românilor, și nu al lui Liviu Dragnea, al PSD și al politicienilor, de orice culoare ar fi ei!”, a spun deputatul PMP Cătălina Bozianu

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor