logo
RNTV Live

Deputat PMP de Prahova, Cătălina Bozianu: Transformarea studenților români în iobagi – argument pentru demiterea ministrului Liviu Pop

pooooooooooooooooooooppppppppppppppp
Mihai Constantinescu

Deputat PMP de Prahova, Cătălina Bozianu cere demisiu lui Liviu Pop

Deputatul PMP de Prahova, Cătălina Bozianu cere demisia ministrului Liviu Pop.

Această poziţie a fost luată după ce, săptămâna trecută, ministrul a informat că intenționează să promoveze un act normativ prin care studenții care urmează cursuri fără plată în facultățile de stat să fie obligați să muncească în România un număr de ani egal cu cel al studiilor universitare pe care le-au urmat.

” Abordarea ministrului Pop l-ar face invidios pe orice ministru al Educației cu șapte clase făcute „pe bune”, din perioada comunistă. Ea ar fi comică, dacă, prin consecințele sale, nu s-ar putea dovedi tragică pentru viitorul copiilor noștri. A-i transforma pe cei mai buni tineri ai României într-un soi de iobagi ai mediului economic instabil de la noi din țară este nu doar imoral, ci chiar contraproductiv economic. Dacă își va aplica ideea, dl. Pop (în fapt, guvernarea PSD-ALDE) îi va transforma pe acești copii în oameni blazați, plafonați profesional, care vor funcționa după vechea zicală de pe vremea comunismului: „ei se fac că ne plătesc, noi ne facem că muncim, a spus deputatul PMP de Prahova, Cătălina Bozianu,pe Facebook”

Bozinau crede că declaraţia ministrului nu este nimic altceva decât o glumă proastă.

Le atrag atenția ministrului Pop și colegilor săi din PSD-ALDE că studenții nu sunt proprietatea statului. Le amintesc faptul că învățământul superior gratuit nu este o pomană, ci o îndeplinire legală a unei obligații constituționale. Le pun în vedere acestor oameni care se joacă cu libertatea de alegere, cu viețile copiilor noștri, că obligația pe care și-au asumat-o în fața românilor nu a fost să le lege copiii de glie prin legi absurde, ci să creeze cadrul legislativ propice dezvoltării economice a României, astfel încât studenții să aibă șansa de a rămâne la mai bine, acasă, de bunăvoie și nesiliți de nimeni.
Consider și această declarație a ministrului Pop o glumă proastă, care însă trebuie tratată cu toată seriozitatea. Pe acest temei, le cer încă o dată lui Liviu Dragnea, lui Călin Popescu-Tăriceanu și lui Mihai Tudose să-l demită pe Liviu Pop din fruntea ministerului Educației.

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor