logo
RNTV Live

Deputat PMP de Prahova, Cătălina Bozianu:”Guvernul PSD își bate joc de femeile din România prin exploatarea temei egalității de gen”

CATALINA BOZIANU PMP
Mihai Constantinescu

Deputat PMP de Prahova, Cătălina Bozianu:”Cer guvernului PSD, d-lui Dragnea și d-nei Dăncilă, să înceteze exploatarea fără rușine a temei egalității de șanse”

Deputat PMP de Prahova, Cătălina Bozianu:”Guvernul PSD își bate joc de femeile din România prin exploatarea temei egalității de gen”

Deputatul PMP de Prahova, Cătălina Bozianu a făcut o declaraţie politică acidă în care este punctat faptul că Guvernul PSD își bate joc de femeile din România prin exploatarea temei egalității de gen.

“Domnule Preşedinte,
Stimaţi colegi,
De la instalarea celui de-al treilea guvern PSD din primul an de legislatură, suntem asaltați de putere cu declarații lăudăroase despre prezența masivă a femeilor în acest cabinet. Însă lauda de sine a pesediștilor pe acest subiect nu miroase a bine. Nu miroase a bine, întrucât simplul fapt că un ministru este femeie nu are, în esență, nicio valoare. Important este cât de competent, cât de performant și cât de onest este acel ministru.
Deși sunt femeie, nu cred că, în politică, genul ocupanților de funcții publice are vreo importanță. În a fi femeie, nu ai niciun merit. În a fi competent sau incompetent, meritul sau vina îți aparțin în totalitate. De aceea, cred că este limpede pentru toată lumea că povestea guvernului PSD care privilegiază femeile reprezintă doar praf în ochii românilor, aruncat de o guvernare care nu se poate lăuda cu nimic altceva.
Ultima aberație pe această temă este inițiativa care obligă angajatorii de stat sau privați să încadreze experți de gen a căror fișă a postului ar fi să se asigure că femeile sunt egale în șanse cu bărbații. În fapt, această inițiativă pe care – ca femeie – nu mă sfiesc să o calific drept o aiureală de politruc comunist, va împovăra bugetul de stat și bugetele firmelor cu o clasă de tăietori de frunze la câini. Doamna Dăncilă și alții vor obiecta, poate, că aceasta este o normă europeană. Posibil, dar aceasta nu-i scade caracterul aberant. Mai ales într-o Românie din care lipsesc locurile de muncă serioase, generate de o creștere economică sănătoasă! Mai ales într-o Românie în care bugetul de stat abia se mai ține pe linia de plutire din cauza pomenilor pesediste și în care mediul privat se sufocă din cauza poverilor fiscale!
Domnilor colegi,
Cer guvernului PSD, d-lui Dragnea și d-nei Dăncilă, să înceteze exploatarea fără rușine a temei egalității de șanse între femei și bărbați și să renunțe la prostiile legislative pe această temă. În loc să copiați mecanic măsuri contestate chiar în Uniunea Europeană, precum cota obligatorie de băgători de seamă pe probleme de gen, mai bine ați lua lucrurile bune, ca, de pildă, direcționarea fondurilor bugetare cu prioritate către investiții publice. Investiții care, sub guvernarea PSD, tind exponențial către zero.
Femeile din România nu au nevoie nici de poze cu miniștri purtători de fustă, și nici de experții dumneavoastră de gen. La fel ca bărbații români, și femeile românce au nevoie de o guvernare competentă, care să genereze creștere economică, locuri de muncă și prosperitate. Cu alte cuvinte, de o guvernare pe care PSD-Dragnea nu este capabil să le-o ofere” a declaat CĂTĂLINA BOZIANU,Deputat PMP,Circumscripţia nr. 31 Prahova

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor