logo
RNTV Live

Deputatul PMP, Cătălina Bozianu, presiuni la Ministerul Sănătăţii pentru construirea unui spital nou la Sinaia

Deputatul PMP de Prahova, Cătălina Bozianu:"Construirea unui spital nou, modern, în Sinaia, este o urgență maximă 
Mihai Constantinescu

Deputatul PMP de Prahova, Cătălina Bozianu:”Construirea unui spital nou, modern, în Sinaia, este o urgență maximă

Deputatul PMP, Cătălina Bozianu face presiuni la Ministerul Sănătăţii pentru construirea unui spital nou la Sinaia.

În acest sens, deputatul prahovean i-a adresat ministrului Sănătății, Florian Bodog, următoarea interpelare:

„Domnule ministru,
În luna iulie 2017, conducerea Spitalului Orășenesc Sinaia v-a înaintat o notă de fundamentare referitoare la necesitatea finanțării construcției noii clădiri a spitalului. O obiectivul de investiții este realizat, în prezent, în proporție de 60%, din fondurile Unității Administrativ Teritoriale Oraș Sinaia.
Construcția unui spital nou, cu caracter general și de urgență în Sinaia este o necesitate stringentă.În perimetrul stațiunilor montane și al localităților de pe Valea Prahovei, nu există, în prezent o asemenea unitate medicală, capabilă să preia victimele accidentelor montane ori rutiere. Nou spital ar urma să cuprindă două secții și cinci compartimente cu specializare continuă, Ambulatoriu, precum și un Centru de Primiri Urgențe cu 136 de paturi. Dotările de suport pentru CPU au în vedere laboratoare de radiologie și imagistică medicală, de analize medicale, stație de sterilizare, bloc operator cu trei săli de operație, bloc de nașteri, precum și farmacie cu circuit închis.
Suma necesară finalizării de lucrărilor era, la nivelul lunii iulie 2017, de 28 de milioane de lei (aproximativ 6 milioane de euro). Durata estimată a lucrărilor din momentul asigurării finanțării este de un an calendaristic.
Vă rog să precizați dacă Ministerul Sănătății are în vedere, pentru anul 2018, alocarea resurselor bugetare pentru acest proiect.
Vă rog să precizați punctul de vedere al Ministerului Sănătății referitor la posibilitățile de finanțare și la termenele avute în vedere pentru realizarea acestui proiect”.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor