logo
RNTV Live

Dezastru pe bani europeni. O primărie din Prahova plăteşte penalităţi de 1000 de euro pe zi

Dezastru pe  bani europeni. O primărie din Prahova plăteşte penalităţi de 1000 de euro pe zi
Mihai Constantinescu

Dezastru pe bani europeni. O primărie din Prahova plăteşte penalităţi de 1000 de euro pe zi pentru că nu a fost în stare să finalizeze în timp util un proiect european.

Este vorba despre oraşul Comarnic, unde administraţia locală a accesat fonduri europene pentru lucrări de asfaltare dar şi pentru construirea unui centru de afaceri pe care ar trebuit să le termine până pe 31 decembrie 2015, cu posibilitatea de prelungire până cel târziu  31 iunie 2016. Din păcate lucrările nu au fost finalizate nici până în prezent. Aşa se face că, în acest moment, primăria este obligată să returneze suma de un milion de euro primită pentru finanţarea lucrărilor.

Acum,  Primăriei Comarnic  se află în litigiu cu Ministerul Dezvoltării pentru această sumă, iar singura speranţă a actualei conduceri a administraţiei publice locale este să câştige acest proces.

„Ministerul ne-a dat în judecată, procesul este în derulare în instanţă. Ni se cere să returnăm suma de 1 milion de euro, la care se adaugă 1.000 de euro pentru fiecare zi de întârziere. Am încercat să facem un credit bancar pentru a plăti această sumă, însă comisia de avizare din Ministerul Finanţelor nu a vrut să dea acceptul, precizând că ar fi fost de acord doar cu un împrumut pentru proiecte de investiţii, nu pentru plata unei datorii. Am făcut demersuri şi pentru iniţierea unui proiect de hotărâre prin care Guvernul să ne ajute cu suma respectivă, însă până acum nu am avut succes. Nu ştim de unde vom face rost de aceşti bani, veniturile proprii ale localităţii fiind de aproximativ 7 milioane de lei pe an. Avem zile când nu reuşim să încasăm 1.000 de euro. Eu am venit la conducerea Primăriei în iunie 2016, caut soluţii pentru depăşirea acestui blocaj”,a spus pentru deprahova.ro primarul oraşului Comarnic, Sorin Popa.

citeşte mai multe aici http://deprahova.ro/administratie/1686-incompetenta-loveste-din-nou-primaria-unui-oras-din-prahova-obligata-sa-plateasca-penalitati-de-1000-de-eurozi.html

sursa foto youtube

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor