logo
RNTV Live

Dezmăț cu banii publici! Salariu astronomic pentru o secretară din primărie!

Dezmăț cu banii publici! Salariu astronomic pentru o secretară din primărie!
Ciprian Radu

Dezmăț cu banii publici!

Inspectorii Curții de Conturi s-au crucit când au efectuat un control la Primăria Păulești (Satu Mare). O fostă secretară, fostul primar, viceprimarul și un polițist local s-au încumetat la un adevărat dezmăț cu banii publici!

Fosta secretară primăriei din Păulești, Satu Mare, a încasat peste 23.000 de lei pe lună. Primarul de atunci, viceprimarul şi un poliţist local au încasat, ilegal, zeci de mii de lei. Prejudiciul total depăşeşte 330.000 de lei.

Documentele arată că secretara primăriei din comună a încasat, nejustificat, peste 230.000 de lei. Jumătate reprezintă sporuri şi indemnizaţii de conducere, iar cealaltă jumătate era trecută la alte sume.

CITEȘTE și EXCLUSIV! Primele declarații ale noului director economic din Primăria Ploiești: Am găsit o situație complicată și gravă!

„A susținut că ar fi luat sporuri pentru administrarea fondurilor europene, dar pentru aceasta trebuia să aibă niște ștate, niste pontaje, așa zice legea, ori acelea nu există.” –Zenoviu Bontea,  primar din iunie 2016, pentru Digi 24.

Ilegal au mai încasat bani fostul primar, viceprimarul, dar şi un fost poliţist local. Acesta din urmă a fost angajat “în famile”, cum se întâmplă deseori, în administrația locală. Este  fiul contabilei primăriei de la acea vreme. Prejudiciul în cazul lor este de peste 100 de mii de lei.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor