logo
RNTV Live

Diaspora Republica Moldova a decis. Pe cine susține la alegerile pentru președinția PNL

orban_pnl_diaspora
Ciprian Radu

Organizaţia locală a PNL Diaspora Republica Moldova îl va susține pe Ludovic Orban la alegerile pentru șefia formațiunii din data de 17 iunie.

Potrivit președintelui Organizației, Adrian Dupu, decizia a fost luată în unanimitate de membrii Biroului Permanent, care s-au întrunit în data de 19 mai.

„Decizia a fost luată în unanimitate. Suntem convinși că Ludovic Orban este opțiunea cea mai bună pentru șefia partidului. O naţiune puternică nu se poate bizui decât pe oameni puternici, iar dl Orban are calitățile necesare și capacitatea de a recâştiga încrederea electoratului român în clasa politică și PNL și de a transforma România într-o națiune puternică”, a declarat președintele organizaţiei locale a PNL Diaspora Republica Moldova, Adrian Dupu, pentru republikanews.md.

Un alt motiv care a stat la baza deciziei organizaţiei este faptul că Orban acordă o atenție sporită românilor din afara țării, un exemplu fiind și capitolul dedicat diasporei din moțiunea sa de candidatură pentru șefia PNL.

„Pe parcursul anilor, dl Orban și-a manifestat respectul față de organizațiile din diasporă. Faptul că moțiunea sa de candidatură conține un capitol special dedicat diasporei demonstrează atașamentul său față de românii dinafara țării”, a adăugat Adrian Dupu.

În cadrul unei întâlniri cu președintele PNL Diaspora Republica Moldova, Adrian Dupu, și vicepreședintele organizației Marius Loghin, Ludovic Orban a salutat decizia Biroului Permanent și a promis că prima sa vizită externă în calitate de președinte al PNL va fi Moldova.

Totodată, Orban a ținut că accentueze că relația cu partenerii politici ai PNL din Republica Moldova va rămâne o prioritate pentru el.

Alegerile pentru șefia PNL vor avea loc în data de 17 iunie. Pentru funcția de președinte se luptă doi pretendenți, Ludovic Orban și Cristian Bușoi.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor