logo
RNTV Live

Din ce în ce mai puţini donatori de organe. Centrul de la Ploieşti a cerut să fie închis

transplant
rnews

Din cauza controverselor pe marginea subiectului, controverse care generează refuzul donării de organe, de-abia acum, la jumătatea lunii mai, s-a efectuat primul transplant de cord din acest an. Receptor a fost un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Bucureşti, aflat într-o stare foarte gravă.

Medicii spun că programele naţionale de transplant sunt în pericol din cauza acestui refuz al donării de organe.

Numărul donatorilor de organe pentru transplant și implicit de transplanturi înregistrează o scădere începând din vara anului 2016, a declarat  Victor Zota, coordonatorul programului național în domeniu.

„Anul acesta, lucrurile nu stau foarte bine. Avem în jur de 20 de donatori de la care s-au înregistrat organe și țesuturi în momentul de față. În general, în perioada asta aveam mai mulți”.

La ora actuală, în țară, sunt trei spitale care vor să își închidă programele de declarare a morții cerebrale și de declarare a donatorilor. Printre aceste unităţi se numără şi cea de la PLoieşti, conducerea făcând deja o informare în scris în acest sens.

 

sursa – libertatea.ro

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor