logo
RNTV Live

DNA a clasat, după patru ani, dosarul în care Adrian Semcu, directorul Hidro Prahova, era acuzat de trafic de influenţă

56721-adrian-semcu_XL
Oana Stoica

DNA a clasat, după patru ani, dosarul în care Adrian Semcu, directorul Hidro Prahova, era acuzat de trafic de influenţă.

Prin această decizie, procurorii anticorupţie recunosc că au greşit, acuzând nefondat un om nevinovat.

În urmă cu puţin timp, Adrian Semcu a făcut anunţul public pe Facebook.

“Direcția Naționala Anticorupție a decis după patru ani să claseze cauza pentru care în 2015 am fost reținut peste 24 de ore în arest la Câmpina și ulterior 7 zile în arest la domiciliu, pentru o presupusă infracțiune de trafic de influență într-un dosar care viza societatea HIDRO PRAHOVA.

După ce în toată această perioadă, asupra mea a planat suspiciunea unei vinovății inventate de către DNA Ploiești, pe baza unui denunț al unui martor cu identitate protejată, în nota specifică anului 2015, vinovăție care de fapt se baza pe NIMIC, după prejudicii de imagine, ce țin de prestigiul personal, profesional și în special politic, pentru care NIMENI nu a plătit, astăzi pot să anunț public că dosarul nr. 478/P/2018, care mă viza și pe mine, a fost CLASAT.

Deci toată agitația din urmă cu 4 ani s-a dovedit a fi practic un obiectiv pe care DNA l-a avut, pentru a adăuga încă un nume pe lista celor care ar fi trebuit să devină vulnerabili. Nu a fost cazul cu Adrian Semcu. ”  – a scris pe pagina lui de socializare Adrian Semcu. 

În vara anului 2015, Adrian Semcu era reţinut de procurorii DNA sub acuzaţia de trafic de influenţă. În același dosar era reținut și Gheorghe Boeru, reprezentat Romair Consulting, pentru dare de mită, cumpărare de influență și evaziune fiscală.

Conform rechizitoriului de atunci, “faptele pentru care Adrian Semcu a fost retinut ar fi fost savarsite in perioada august 2010 – aprilie 2011, cand , în schimbul unei sume de bani, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, pe care o detinea in acea perioada si folosindu-se și de influența pe care o avea la reprezentanți ai conducerii SC HIDRO PRAHOVA SA Ploiești și în înțelegere cu inculpatul Boeru Gheorghe, reprezentantul SC ROMAIR CONSULTING SRL București, l-a ajutat pe acesta din urmă ca asocierea din care făcea parte să câștige la licitație un contract de achiziție publică, finanțat în majoritate din fonduri europene. Pentru sprijinul acordat la obținerea contractului, în luna ianuarie 2012, Adrian Semcu a primit de la Boeru Gheorghe suma de 100.000 euro (din totalul sumei promise de 200.000 euro).”

 

În 2015, Dupa 8 ore de audieri, la iesirea din sediul DNA Ploiesti, Adrian Semcu a declarat ca are incredere in justitie si asteapta ca acuzatiile sa fie dovedite : ” doar am fost informat de ce sunt acuzat, ceea ce nu recunosc. Am incredere in justitie! Orice in tara asta trebuie dovedit.”

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor