logo
RNTV Live

DNA Ploiești stă pe un butoi de publere. Polițistul Adrian Rădulescu rupe tăcerea

adrian radulescu poltie
rnews

Polițistul Adrian Rădulescu, ofițer DGA, fost adjunct al comandantului IJP Prahova, a făcut noi dezvăluiri la România TV marți seară.

Adrian Rădulescu spune că fostul procuror DNA Mircea Negulescu a venit din concediu să fie prezent la anchetarea sa deși nu era procuror în dosarul respectiv și că l-a amenințat că nu își va mai vedea copilul bolnav. Rădulescu mai spune că are informații că o persoană a fost anchetată de Negulescu cu pistolul la cap. Potrivit legislației în vigoare, fiind polițist, Adrian Rădulescu avea obligația să sesizeze de îndată aceste fapte.

Totodată, Adrian Rădulescu susține că cercetarea sa a pornit ca urmare a unor rapoarte care au plecat din DGA către Parchetul General și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, informări care vizau posibile practici ilegale ale procurorilor DNA Ploiești. Este vorba de o premieră, în care un ofițer DGA vorbește public despre rapoarte transmise între instituții.

Rădulescu este trimis în judecată de DNA pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu și cercetat în alt dosar alături de Emanuel Saghel și Constantin Ispas pentru săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat, cercetare abuzivă în formă continuată și deturnare de fonduri.

Declarații Antena 3

Adrian Rădulescu, fost adjunct al comandantului Inspectoratului Județean de Poliție Prahova a declarat la Antena 3, în această marți seara, că lucra la un dosar care viza o grupare infracțională în care era vizat și fostul procuror DNA, Mircea Negulescu.

Acesta a susținut că a fost presat la propriu, torturat, în sediul DNA ca să facă denunțuri care vizau mai multe persoane printre care și pe Tiberiu Nițu, fost procuror general al României.

 

În prezent Adrian Rădulescu este ofițer DGA.

Sursa: ziarulincomod.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor