logo
RNTV Live

Doi campioni la dans sportiv vor să muncească de sărbători pentru a ajunge în cantonament la Baia Mare-Galerie foto

HP7L5584
Raluca Eparu

Ni se spune de mici că prin muncă, perseverenţă şi ambiţie putem ajunge oriunde ne dorim. Şi dacă mai suntem şi talentaţi la ceva anume, ni se insinuează că mai trebuie doar să muncim, iar scopul nostru în viaţă este atins. În realitate, însă, toate acestea pălesc fără susţinere financiară. Robert Popa şi Maria Mureşianu sunt campioni naţionali la dans sportiv. La începutul acestei luni, ei au obţinut această distincţie la Campionatul Naţional de Dans Sportiv pe clase desfăşurat la Sibiu, unde s-au evidenţiat la clasa C standard şi latino. Robert are 19 ani, este din comuna prahoveană Fântânele şi este student în anul I la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Piteşti. Tânărul este membru al clubului de dans sportiv Alla Dance din Ploieşti, face dans sportiv de performanţă de 5 ani, timp în care a cucerit a obţinut numeroase medalii. A ieşit de 54 de ori pe locul I la diferite concursuri şi a prins podimul de alte 27 de ori. Pentru aceste performanţe, băiatul a stat ore în şir în sala de dans şi nu s-a plâns că munca este prea grea. Partenera sa de 3 luni încoace este Maria, o adolescentă de 17 ani din Sibiu, elevă în clasa a zecea la Liceul Teoretic cu program sportiv  “Onisifor Ghibu” din Sibiu. Ea este membră a clubului Fantasy Dance şi face dans sportiv de performanţă tot de 5 ani. Muncind cu abnegaţie a reuşit să obţină de 16 ori premiul I şi să urce de alte 18 ori pe podium. Cei doi s-au cunoscut la concursurile unde au participat împreună, au rămas prieteni pe facebook, iar când Robert a rămas fără parteneră de dans, Maria s-a oferit să o înlocuiască.

Antrenorul lor, medicul sportiv Ioana Cristescu, ne-a povestit că până în luna septembrie pentru toate deplasările la concursuri cu tot ce însemna asta plătea tatăl Mariei. Acesta a decedat, însă, în urma unui stop cardiac şi toată povara financiară a rămas mai ales pe umerii anrenorului. “Această pereche dansează împreună de numai 3 luni, timp în care a cucerit la concursurile naţionale de dans sportiv 6 locuri 1 şi 3 locuri 2, dar şi titlurile de campioni naţionali de clasă C atât la standard cât şi la dansurile latino-americane la Campionatul Naţional de Clase desfăşurat la Sibiu în 5-6 noiembrie. sunt fantastici împreună. La fiecare sfârşit de săptămână, ei vin la Ploieşti pentru a se antrena. Pe toată această perioadă stau la mine şi-i ajut şi eu cu ce pot. Părinţii lui Robert, în ciuda unor probleme de sănătate fac eforturi uriaşe pentru a putea susţine costisitoarea pasiune a fiului lor pentru dans, devenită acum un mod de viaţă. Cât despre Maria, mama acesteia, care se descurcă foarte greu de când nu mai are soţ, reuşeşte totuşi să-i dea bani de drum fiicei sale până la ploieşti săptămânal şi să mai plătească şi câte ceva pentru concursuri. Este foarte greu, dar ei sunt ambiţioşi şi nu vor să renunţe la pasiunea lor. Pe 1 şi 2 decembrie este un cantonament la Braşov unde vine un antrenor de dansuri latino. Este important pentru ei să participe şi abia am reuşit să strânge, bănuţii necesari. Eu sunt împrumutată pe la cunoştinţe şi în general toate veniturile se duc pe susţinerea lor”, ne povesteşte antrenorul. Acum în pragul sărbătorilor de iarnă, când alţi tineri se gândesc la petreceri şi cadouri scumpe, cei doi vor să muncească oriunde ar fi nevoie de ei pentru a strânge banii necesari unui cantonament la Baia Mare.

“La începutul lunii ianuarie este un cantonament de 5 zile unde vor veni campionii mondiali la profesionişti standard Sergiu Rusu şi Dorota Makar. Este important să participe şi ei pentru a învăţa lucruri noi şi pentru a se antrena şi mai bine. Au trecut la o clasă superioară de dans şi asta trebuie susţinută cu concursuri. Voi încerca să-i duc măcar la Ruse, în Bulgaria, la un campionat. Pentru Baia Mare, nu am făcut un calcul exact, dar 200 de lei de persoană cred că este doar transportul cu trenul, 40 de lei pe zi cazarea şi alte cheltuieli. De aceea, de aceste sărbători, vom încerca să facem rost de bani dansând la diferite evenimente corporatiste, restaurante şi indiferent unde suntem chemaţi. Dacă cineva doreşte să aibă un spectacol de calitate de final de an ne poate solicita!”, spune Ioana Cristescu.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor